Paikallisuutiset

Pietarsaari ja YIT sopuun asfalttikartellin korvauksista

Pietarsaari ja Lemminkäisen nykyisin omistava YIT ovat päässeet sopuun parin vuosikymmenen takaisesta asfalttikartellijupakasta. Kuvituskuvan tilanteella ja henkilöillä ei ole yhteyttä Pietarsaaren tapaukseen.
Pietarsaari ja Lemminkäisen nykyisin omistava YIT ovat päässeet sopuun parin vuosikymmenen takaisesta asfalttikartellijupakasta. Kuvituskuvan tilanteella ja henkilöillä ei ole yhteyttä Pietarsaaren tapaukseen. Kuva: Hanna Vierumäki

Pietarsaaren kaupunki ja YIT Oyj ovat sopineet korvauksesta, jonka YIT maksaa kaupungille niin sanotun asfalttikartellin johdosta.

YIT maksaa kaupungille 165 402,67 euroa, minkä jälkeen kiista on loppuun käsitelty. Molemmat oapuolet vastaavat syntyneistä oikeudenkäyntikuluistaan itse.

Tapaus juontaa juurensa vuosiin 1994–2002, jolloin Lemminkäinen Oyj eräiden muiden asfalttialan yritysten kanssa syyllistyi kilpailunrajoituslain vastaiseen menettelyyn. Korkein hallinto-oikeus antoi asiassa tuomion 29.9.2009.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lemminkäinen sulautui YIT:hen helmikuun alussa 2018.

Pietarsaaren kaupunki oli asiassa yksi kantajista ja vaati yritykseltä korvauksia katsoen joutuneensa maksamaan asfaltoinneista kilpailunrajoituksesta johtuvaa ylihintaa.

YIT esitti asian sopimista enemmän oikeudenkäynnin ja kustannusten välttämiseksi.

Pietarsaaren kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen maanantaina. Tämän jälkeen kummallakaan osapuolella ei ole korvausvaatimuksia toisiaan kohtaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä