Paikallisuutiset

Pietarsaaressa toimivan Snellman-konsernin yt-neuvottelut päättyivät – Alle kymmenen työntekijää lomautetaan

Snellman-konsernin yt-neuvottelujen tuloksena alle kymmenen työntekijää lomautetaan.
Snellman-konsernin yt-neuvottelujen tuloksena alle kymmenen työntekijää lomautetaan. Kuva: Clas-Olav Slotte

Snellman-konserni on päättänyt lomauttaa alle kymmenen työntekijää keskiviikkona 22.4. päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena. Lomautukset koskevat konsernin valmisruokatoimialaa, mutta yritys ei kerro julki sitä, kuinka moni työntekijä tarkalleen ottaen lomautetaan.

Yt-neuvottelut käytiin konsernin kaikissa yrityksissä Suomessa – Snellmanin Lihanjalostus Oy, Snellmanin Kokkikartano Oy, Figen Oy ja emoyhtiö Oy Snellman Ab. Neuvottelut koskivat yhteensä noin 1 500 työntekijää.

Snellman-konsernin YT-neuvottelujen taustalla on koronavirusepidemia ja sen vaikutukset konserniin kuuluvien yritysten toimintaan. Neuvotteluissa keskusteltiin koko organisaation eri osa-alueiden tilanteesta ja etsittiin vaihtoehtoisia ratkaisuja tilanteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kävimme keskusteluja kaikilla tasoilla, aidosti yhdessä työntekijöidemme kanssa. Tarkoituksena oli kartoittaa kokonaistilanne ja löytää yhdessä ne parhaat mahdolliset keinot, miten vastata vallitsevaan tilanteeseen. Lomauttaminen oli meillä se viimeinen vaihtoehto, sanoo Snellman-konsernin henkilöstöjohtajaLena Holmberg.

Parin viikon aikana käydyissä keskusteluissa vaihtoehdoiksi löytyi väliaikainen siirtyminen toisiin työtehtäviin, ylityötuntien ja lomarahan vaihtaminen vapaaseen, vanhojen lomien pois pitäminen ja pekkaspäivät. Myös vuokratyövoiman ja ulkopuolisen työvoiman käyttöä vähennettiin.

Snellman-konserni toimii elintarvikealalla ja sen toimialat ovat lihanjalostus ja valmisruoka.

Konsernilla on toimintaa Suomessa ja Ruotsissa, suurimmat toimipaikat Suomessa ovat Pietarsaaressa ja Keravalla. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 307 M euroa ja se työllistää 1600 henkilöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä