Paikallisuutiset

Pietarsaaressa on tunkua ohjelmistokoulutukseen – Hakijoita Centrian koulutukseen on runsaasti enemmän kuin aloituspaikkoja

Tammikuussa alkava koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ohjelmistokehittämisestä ja haluavat työskennellä alalla tai jatkaa myöhemmin opintojaan insinööritutkintoon.
Tammikuussa alkava koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ohjelmistokehittämisestä ja haluavat työskennellä alalla tai jatkaa myöhemmin opintojaan insinööritutkintoon. Kuva: Clas-Olav Slotte

Centria-ammattikorkeakoulun ja Pietarsaaren kaupungin yhteistyössä toteuttamaan ohjelmistokehityksen koulutukseen hakeutui yhteensä 70 opiskelijaa. Tästä joukosta valitaan 25 opiskelijaa, joiden opinnot alkavat ensi vuoden alusta. Tavoitteena Centrialla oli viitisenkymmentä hakijaa, mutta tavoite ylitettiin, iloitaan ammattikorkeakoululla.

Centria-ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan koulutusalapäällikkö Jari Isohanni kuvaa hakijajoukkoa hyvin monimuotoiseksi.

– Koulutukseen toivottiin monenlaisia hakijoita, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia sekä miehiä ja naisia eri ikäryhmistä. Tämä tavoite myös saavutettiin, toteaa Isohanni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtaosa opiskelijaksi hakijoista oni kotoisin Pohjanmaan alueelta, lähinnä Pietarsaaresta.

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ohjelmistokehittämisestä ja haluavat työskennellä alalla tai jatkaa myöhemmin opintojaan insinööritutkintoon.

Pietarsaaressa alkavaan koulutukseen valituille opiskelijoille ilmoitetaan valinnasta vielä kuluvan viikon aikana.

Koodarikoulutus kiinnostaa valtakunnallisestikin. Centrian hallinnoimaan kuuden ammattikorkeakoulun (Kajaanin, Jyväskylän, Oulun, Turun ja Vaasan) Highway to code -koulutukseen haki syksyn hakukierroksella yhteensä yli kolmesataa koodauksesta kiinnostunutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman koulutuksen avulla paikataan Suomen akuuttia ohjelmistoalan osaajien vajetta.

Highway to code -koulutukseen on mahdollista hakea seuraavan kerran kevään 2020 aikana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä