Paikallisuutiset

Pietarsaaressa on nyt viisi varmennettua koronavirustartuntatapausta ja Vaasan sairaanhoitopiiri on täysvalmiudessa – Soiten alueella ei uusia tartuntoja sunnuntaina

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästäkoronakarttasovelluksesta ilmenee sunnuntaina, että nyt myös Pietarsaaressa on todettu viisi varmennettua koronavirustartuntaa. Pohjanmaan maakunnan puolella sijaitseva Pietarsaari kuuluu Vaasan sairaanhoitopiiriin, jossa on todettu sunnuntaina 12. huhtikuuta kello 11 mennessä 46 koronavirustartuntaa. Näytteitä on otettu sairaanhoitopiirin mukaan 777.

Vaasan sairaanhoitopiiri on siirtynyt täysvalmiuteen koronavirustilanteen hoidossa. Sen alueella ei kaikkia tartuntaketjuja ole pystytty enää täysin selvittämään.

Sairaalahoidossa on Covid-19-potilaita, joista osa on tehohoidossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkola ja Veteli nousivat kuntakartalle eilen lauantaina ensimmäisinä kuntina Keski-Pohjanmaalta. Oulun eteläisen alueen kuntia ei vielä ole listoilla. Yksittäisten kuntien tietoja ei kerrota, jos koronatapausten määrä jää alle viiden.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin.

Karttasovelluksen tiedot saattavat poiketa sairaanhoitopiirien itse ilmoittamista tiedoista siksi, että sairaanhoitopiirit ilmoittavat kaikki alueellaan todetut tautitapaukset henkilön kotipaikasta riippumatta.

Tartuntatautirekisteriin tapaukset taas kirjataan henkilön asuinkunnan mukaan ja henkilön asuinkunnan mukaan ne myös näytetään koronakartalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella oli lauantaina puoleen päivään mennessä todettu 14 laboratoriovarmennettua koronavirustartuntaa. Sunnuntaina tietoon ei tullut uusia tartuntoja.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia positiivisia testituloksia ei ole saatu lauantain jälkeen, joten Pohjois-Pohjanmaalla on näin ollen todettu edelleen yhteensä 101 koronatartuntaa.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli sunnuntaiaamuna yhteensä yhdeksän koronapotilasta. Potilaista neljä oli osastohoidossa ja viisi tehohoidossa.

Koko Suomessa on todettu 2 974 laboratoriovarmennettua koronavirustartuntaa (THL sunnuntai 12. huhtikuuta kello 12.00). Tartuntojen määrä lisääntyi lauantaista 69:lla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuolleita on sunnuntain (THL klo 12.30) tiedon mukaan 56. Sairaalahoidossa on 235 ihmistä, joista tehohoidossa 77.

//päivitetty 12.4.2020 klo 13.49 Soiten tiedoilla, ei uusia tartuntoja, päivitetty klo 13.57 koko maassa kuolleiden määrä//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä