Paikallisuutiset

Pietarsaaressa muistolehto kappelin luo

Maaperätutkimukset alkavat tuota pikaa

Pietarsaaren hautausmaa seurakuntamestari Vesa Luoma tuo reunakiviä rakenteilla olevaan muistolehtoon.
Pietarsaaren hautausmaa seurakuntamestari Vesa Luoma tuo reunakiviä rakenteilla olevaan muistolehtoon. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaari

Sekä suomalainen että ruotsalainen seurakuntaneuvosto ovat hyväksyneet ajatuksen muistolehdon rakentamisesta Johanneksen kappelin viereen. Hautatoimen päällikköMarianne Bränn kertoo, että työt alkavat torstaina.

– Aluksi tutkimme maaperän. Pitääkö poistaa isoja kiviä ja niin edelleen. Tarkoitukseen on varattu tuollainen 5 x 20 metrin alue, lisäksi hyödynnämme Johanneksen kappelein kellotapulin seinää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muistolehto on paikka, johon vainajien tuhkauurnat voidaan haudata. Uurnalehdosta se eroaa niin, että uurnien päälle ei aseteta hautakiviä. Sen sijaan vainajan nimi merkitään laattaan, joka sijoitetaan asianomaiseen tauluun muistolehdon reunalla.

– Kyseessä ei ole kovin iso operaatio, Marianne Bränn sanoo.

– Tarvitaan reunakiviä, taulu muistolaatoille ja muutama penkki.

Pietarsaaren hautausmaalla ei ennestään ole muistolehtoa, sen sijaan tuhkauurnille on paikka alueen yhdessä nurkassa. Pedersören kirkon hautausmaalla on ns. temppelilehto, joka vastaa nyt suunniteltavaa muistolehtoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vainajien tuhkaus on yleistymässä erityisesti suurilla paikkakunnilla. Pietarsaaressa perinteinen arkkuhautaus on yhä tavallisin tapa. Muistolehto on varsin pieni hanke verrattuna hautausmaan laajennukseen, joka on suunnitteluvaiheessa.

Heimo Riihimäki

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä