Paikallisuutiset

Pietarsaaren koulupäätökset uuteen valmisteluun: kaupunginhallitus haluaa lisää tietoa kustannuksista ja tarkempaa suunnittelua

Pietarsaaren poliittiset päättäjät haluavat tarkempia laskelmia ja suunnittelua kouluverkkovaihtoehtojen välillä. Etelänummen yläkoulun yhteyteen sijoitettava yhtenäiskoulu on toinen tarjolla olevista malleista.
Pietarsaaren poliittiset päättäjät haluavat tarkempia laskelmia ja suunnittelua kouluverkkovaihtoehtojen välillä. Etelänummen yläkoulun yhteyteen sijoitettava yhtenäiskoulu on toinen tarjolla olevista malleista. Kuva: Arkisto / Tapio Lehtinen

Pietarsaaren kaupunginhallitus palautti niin sanotun kouluverkkoasian uuteen valmisteluun maanantai-illan kokouksessaan. Päätös oli yksimielinen.

Kaupunginhallitus haluaa saada lisäselvityksiä molempien esillä olleiden vaihtoehtojen kustannuksista ja edellyttää tarkempaa suunnittelua vaihtoehdoista.

Myös oppilaiden huoltajille tehdään kysely Wilman ja Päikyn kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginjohtaja Anne Ekstrand ehdotti kaupunginhallitukselle, että Etelänummen koulun yhteyteen sijoitetaan suomenkielinen yhtenäiskoulu, joka käsittää kaikki peruskoulun luokka-asteet mukaan lukien esikoulun. Ehdotuksen mukaan Etelänummen yläkoulua laajennetaan ja sen tonttiin yhdistetään suomenkielisen työväenopiston ja Viktorian päiväkodin kiinteistöt.

Ekstrandin ehdottamassa mallissa Länsinummen koulu siirtyy ruotsinkielisen koulutoimen käyttöön samalla kun ruotsinkieliset Bonäsin ja Vestersundinkylän alakoulut suljetaan.

Toinen esillä ollut vaihtoehto, jossa suomenkieliset alakoululaiset keskitettäisiin Länsinummelle ja uusi ruotsinkielinen alakoulu rakennettaisiin läntisiin kaupunginosiin, on saanut lausuntovaiheessa enemmän kannatusta sivistys- ja hyvinvointilautakunnalta sekä sen jaostoilta. Asiaa ennen koronaa puinut työryhmä päätyi näihin kahteen vaihtoehtoiseen malliin.

Kaupungin suomenkieliset peruskoululaiset käyvät tänään Länsinummen ja Itälän alakoulua sekä Etelänummen yläkoulua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koko kouluverkkouudistuksen taustalla on oppilasmäärien väheneminen niin suomen- kuin ruotsinkielisissäkin kouluissa sekä monien koulukiinteistöjen rapistuva kunto.

Asiasta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen ehdotuksen pohjalta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä