Paikallisuutiset

Pietarsaaren kiinteistöyhtiö Ebbalta esitys: Ristikarin koulusta remontilla päiväkoti

Pietarsaaren kaupungin kiinteistöyhtiö Ebba ehdottaa, että se ottaisi Ristikarin vanhan koulun hoitaakseen ja rakentaisi sinne peruskorjauksen kautta uutta tilaa varhaiskasvatukselle.

Kyseessä on yksi ratkaisuvaihtoehto Pietarsaaren akuutiksi käyneeseen varhaiskasvatuksen tilanpuutteeseen.

Pietarsaaren sivistyslautakunnan varhaiskasvatusjaosto saa ehdotuksen käsiteltäväkseen ensi torstaina, 24. elokuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suojeltu mutta tyhjillään oleva Ristikarin jykevä tiililinnoitus on liki satavuotias. Nyt sille väläytellään uutta elämää päiväkotina. Kuva: Pentti Höri

Varhaiskasvatusjohtaja Matilda Engström toteaa asian valmistelussa, että kiinteistön maantieteellinen sijainti on hyvä ja rakennuksen ottaminen käyttöön nostaisi koko aluetta.

Edellytys hankkeen toteuttamiselle kuitenkin Engströmin mukaan on, että kiinteistön kunto dokumentoidaan ja tarkastetaan.

Hän ehdottaa jaostolle, että se suhtautuisi myönteisesti yhteistyöhön Ebba Kiinteistön kanssa ja lähettäisi asian sivistys- ja hyvinvointilautakuntaan jatkokäsittelyä varten.

Kiinteistö Oy Ebban toimitusjohtaja Åsa Björkman pidättäytyy kommentoimasta asiaa ja suunnitelmia ennen, kuin varhaiskasvatusjaosto on osaltaan käsitellyt asian.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme yhdessä päättäneet, että kommentoimme ja kerromme lisää vasta kokouksen jälkeen. Päättäjien tulisi kuitenkin saada tiedot ensin, Björkman toteaa.

Tällä hetkellä varhaiskasvatusta pystytään Pietarsaaressa tarjoamaan useiden tilapäisratkaisujen avulla.

– Varhaiskasvatusjaostossa ja sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa olemme keskustelleet tilantarpeesta ja todenneet, että tarvitsemme kestävämpiä ratkaisuja, Näitä tilapäisiä on nyt ollut monta, varhaiskasvatusjohtaja Matilda Engström kertoi Pietarsaaren Sanomien haastattelussa 4. heinäkuuta tänä vuonna.

Tilapäisiä päiväkotitiloja on muun muassa Bodgärdetissä, Länsinummen koululla sekä jo kerran lakkautetussa Viktorian päiväkodissa. Permon päiväkodin tontille on pystytetty moduuleja kahdelle ryhmälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Engström informoi kaupunginhallitusta juhannuksen alla varhaiskasvatuksen tilantarpeista. Samalla hän esitti, että Pietarsaareen rakennettaisiin uusi, 8 - 10 osaston päiväkoti. Sen sijaintiin hän ei tuolloin ottanut kantaa.

Pietarsaaren varhaiskasvatuksen piirissä on tällä hetkellä noin 850 lasta.

Ristikarin koulu suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi useita vuosia sitten, ja se on seissyt tyhjillään siitä asti.

Alun perin suomenkieliseksi kansakouluksi lähes 100 vuotta sitten rakennetun koulun ulkokuori ja osa sisätiloista on suojeltu asemakaavassa. Sitä yritettiin pari vuotta sitten myydä, mutta paristakaan huutokaupasta huolimatta sille ei saatu uutta omistajaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä