Paikallisuutiset

Pietarsaaren kaatopaikan sinetöinti etenee

Eristekerros tehdään autonrenkaiden palasista

Kaatopaikan maisemointiin tarvitaan vielä pari vuotta.
Kaatopaikan maisemointiin tarvitaan vielä pari vuotta. Kuva: Heimo Riihimäki

Heimo Riihimäki

Kaatopaikan huipulle on tuotu kumirouhetta tai oikeammin vanhoja autonrenkaita, joista tehdään kaatopaikan eristekerros. Eristekerroksen materiaaliksi suunniteltiin aluksi bentoniittia, mutta se on vaihtunut kumiin. Eristekerroksen päälle levitetään 30 sentin sorakerros ja sen päälle 70 sentin kasvukerros.

Ympäristöluvan mukaan tulee kaatopaikan tiivistys- ja kuivatuskerrosten olla valmiina vuoden 2018 lopussa. Viimeiset täyttömaat pitää saada paikoilleen viimeistään vuonna 2020.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginvaltuusto hyväksyi viime vuonna yhteensä 3,1 miljoonan euron määrärahalisäykset kaatopaikan viimeistelytöitä varten. Kuluvaksi vuodeksi varattiin 1,2 miljoonaa, loppusumma jaetaan vuosille 2019 ja 2020.

Pietarsaaren kaatopaikka avattiin 1958 ja suljettiin 1993, jolloin se myös siirtyi Ekoroskin hallintaan. Jätettä ja lietettä kaatopaikalle sai viedä vuoteen 2001 asti. Kaikkiaan paikalle vietiin vuosikymmenten mittaan 640 000 tonnia yhdyskunta- ja teollisuusjätettä. Kaatopaikan maisemointi aloitettiin 2005.

Vuosien mittaan on alueelle rakennettu suotovesien kuivatuslinja, joka johtaa vedet Pietarsaaren Veden jätevesijohtoon. Myös kaasunkeräyskaivot on rakennettu. Kaatopaikkaa on päällystetty tuhkalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä