Urheilu

Pietarsaaren Jaro päätyi palkkaleikkauksiin – Yt-neuvotteluissa palkkoja alennettiin väliaikaisesti 50 prosentilla

Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga kertoo, että neuvotteluissa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen.
Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga kertoo, että neuvotteluissa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen. Kuva: Kristian Sundqvist

Monien muiden urheiluseurojen tapaan Pietarsaaren Jarossakin käytiin tällä viikolla läpi yt-neuvottelut, joiden lopputulemana sovittiin väliaikaisista palkkaleikkauksista. Jalkapallon miesten Ykkösessä pelaavan edustusjoukkueen pelaajien ja muun henkilöstön palkkoja alennettiin 50 prosentilla touko- ja kesäkuun ajaksi.

Palkkaleikkausten myötä lomautukset voitiin välttää.

– Neuvottelut sujuivat hyvin ja nopeasti, kun kaikki ymmärsivät, mistä tässä tilanteessa on kysymys, sanoo Jaron toimitusjohtajaFredrik Haga.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haga kertoo käyneensä joukkueen kapteeniston kanssa alustavia keskusteluja jo ennen virallisen yt-prosessin alkua.

– Tilanne on ollut joukkueen tiedossa jo pari viikkoa ennen virallisia neuvotteluja. Jo siinä vaiheessa saavutettiin yhteisymmärrys, että kaikkien on osallistuttava talkoisiin, Haga jatkaa.

Palkkaleikkaukset koskevat pelaajien ohella valmennusta ja taustaryhmää sekä seuran toimistoa toimitusjohtaja Haga mukaan lukien. Kaikkiaan prosessi koski 24 Jaron edustusjoukkueen toimijaa.

Jaron yt-neuvotteluissa on sovittu myös, että palkkaleikkaukset keskeytetään välittömästi, jos joukkueen toiminta alkaa Palloliiton virallisten ohjeiden mukaan ennen kesäkuun loppua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tuolloin kyseessä pitää olla joukkueen täysimääräinen toiminta, joka tähtää otteluiden aloittamiseen, Haga täsmentää.

Kauden aloittamisen kannalta maan hallitus käy sunnuntaina ratkaisevia neuvotteluja, joissa päätetään mm. kokoontumisrajoitusten mahdollisesta purkamisesta. Tällä hetkellä on voimassa enintään kymmenen hengen kokoontumisrajoitus.

– Tuon jälkeen olemme asiassa paljon viisaampia. Veikkausliigaseurat kokoontuvat tällä tietoa maanantaina ja Ykkösen seuroille on sovittu videoneuvottelu tiistaiksi. Näissä kokouksissa käsitellään kauden jatkoa maan hallituksen päätösten pohjalta, Haga kertoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä