Paikallisuutiset

Pietarsaarelaisen kiinteistönhuoltoalan yrittäjän Pasi Peltomaan mukaan lumimäärissä on palattu takaisin normaaleihin vanhan ajan talviin

Lumikasoja on kertynyt katujen varsille, parkkialueille ja lumen lähisiirtopaikoille ympäri maakuntaa. Talvi on pitänyt teiden talvikunnossapitäjät kiireisinä.

Pietarsaaren Talonmiespavelun yrittäjänPasi Peltomaan mukaan lunta on tullut runsaasti ja auraajilla on ollut paljon lähtöjä. Katso video:

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mutta jos verrataan viime vuoteen, lumimäärässä ei ole mitään erikoista. Lunta oli silloinkin paljon ja sitä riitti pitkälle keväälle.

Lumimäärissä on palattu takaisiin normaaleihin vanhan ajan talviin.

– Talvet eivät ole veljeksiä keskenään. Kolme vuotta sitten ei ollut lunta ollenkaan tähän aikaan, vertaa Peltomaa.

Aurausvälineistöä ajavalle yrittäjälle voi ajoittain kertyä paljon työtunteja samalle vuorokaudelle. Yrittäjä elää tilanteen mukaan ja lumipyry voi ajaa hänet töihin kahdelta yöllä. Hän haluaa pitää asiakkaat tyytyväisinä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Täytyy muistaa myös levätä, koska eihän tässä enää niin nuoria olla. Raunallisina päivinä otetaan tunnit takaisin, hän naurahtaa.

Kiinteistöhuoltoalan yrittäjä ei pääse välttämättä helpommalla vähälumisina ja lämpiminä talvina.

– Jos lämpötila seilaa nollan asteen molemmin puolin, kaduille tarvitaan sepeliä. Muistan sellaisenkin talven, kun hiekotussepeli pääsi loppumaan kesken talven, kertoo Peltomaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä