Kolumnit

Pia Forsmanin kolumni: Uskalla unelmoida!

Kirjoittaja on yrittäjä ja koirankasvattaja, joka työskentelee päivisin Pietarsaaren Cityryhmässä.

Kuva: Yksityinen

Viimeksi kirjoitin hyvinvoinnista ja tällä kerralla haluan jatkaa samalla teemalla, mutta keskittyä enemmän mielenterveyteen ja positiivisuuteen. Haluan nimittäin kannustaa ihmisiä unelmoimaan.

Vastavalmistuneet unelmoivat tulevasta urasta tai uuden opinahjon tuomista mahdollisuuksista. Mutta joka elämäntilanteessa kannattaa unelmoida ja pohdiskella, mitä elämältä haluaa. Unelmointi on vähän kuin käveleminen, se ei maksa mitään ja sitä voi tehdä periaatteessa missä ja milloin tahansa. Sitä ei rajoita uskonto tai vakaumus. Kukaan ei voi kieltää unelmoimasta. Toisten unelmia ei voi arvostella, kaikilla on vapaus unelmoida niin suuresti tai hassusti kuin mielikuvitus riittää.

Unelmointi voi joskus pelottaa ja voi ajatella, että miksi unelmoida sellaista, mikä ei voi koskaan toteutua. Eikö silloin koe vain turhaa pettymystä?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mielestäni unelmointi ei koskaan ole väärin, eikä unelmiaan kannata pelätä tai pettyä, jos ne eivät toteudukaan. Tärkeintä on se, että unelmointi tuottaa mielihyvää ja positiivisuutta. Se voi antaa suunnan, jonka mukaan voi tehdä päätöksiä kohti omannäköistä elämää. Unelmat motivoivat ylittämään itsensä ja tuovat uusia kokemuksia elämään.

Omasta mielestäni parhaat unelmat ovat sellaisia, jotka saavat perhoset lentämään vatsanpohjassa. Niiden ei tarvitse edes toteutua, koska jo unelmointi itsessään saa hyvälle tuulelle.

Unelmointi ruokkii mielikuvitusta ja luovuutta. Taiteilijoille unelmointi on tie valmiiseen työhön. Kun itse maalaan taulua, huomaan, että lopputulos ei aina näytä yhtään siltä, miltä unelmani näytti. Mutta taulu on omalla laillaan juuri sellainen kuin sen pitääkin olla.

Epäonnistuminen on tappio vain silloin, jos lyö hanskat tiskiin.

Niin myös elämässä saattaa käydä. Mutkaisempi matka kohti unelmia opettaa, että maailmassa on paljon upeita asioita koettavana. Epäonnistumiset ovat rikkaus, koska ne opettavat jotain uutta ja laajentavat näkökantaa. Elämä ei voi olla pelkkää onnistumista ja juhlaa. Elokuvissakin päästään vastoinkäymisten kautta voittoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tunteiden kontrastin myötä onnistumiset tuntuvat paljon hienommilta, kun matkalla on ollut haasteita. Epäonnistuminen on tappio vain silloin, jos lyö hanskat tiskiin. Tärkeintä on ponnistaa eteenpäin.

Uskaltakaa siis unelmoida ja mitä suuremmin, sen paremmin. Kannustakaa läheisiänne, jos he kertovat unelmistaan. Mikäpä olisi hienompaa kuin samalla, kun itse unelmoi, seurata kaverin matkaa kohti omia unelmiaan.

Mitäpä jos samalla myös reilusti kannustaisi ja tukisi! Se voi antaa paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä omaan arkeen! Muiden unelmien toteutuminen ei ole itseltä pois, vaan päinvastoin voi toimia oivana vetoapuna itselle ja omien unelmien toteutumiselle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä