Paikallisuutiset

Perhonjokilaakso viiden kärjessä paikallismediakilpailussa – Voittaja julkistetaan 12. marraskuuta

Uudistetussa kilpailussa paikallislehtien printtituotteita ja verkkopalveluita arvosteltiin yhtenä kokonaisuutena.

Viime vuonna Perhonjokilaakso sijoittui paikallislehtikisassa toiseksi. Parin viikon päästä selviää, saako plakaatirivi jatkoa.
Viime vuonna Perhonjokilaakso sijoittui paikallislehtikisassa toiseksi. Parin viikon päästä selviää, saako plakaatirivi jatkoa. Kuva: Sanni Aho

Perhonjokilaakso ylsi viime vuoden tapaan Sanomalehtien liiton järjestämässä paikallismediakilpailussa kärkikahinoihin. Viiden kärki kilpailulehdistä julkaistiin maanantaina ja mukana yksipäiväisistä lehdistä on Perhonjokilaakson lisäksi Jurvan Sanomat, Rantalakeus, Sydän-Satakunta ja Tyrvään Sanomat.

Lopulliset tulokset julkaistaan Suuren Sanomalehtiviikon verkkogaalassa 12. marraskuuta. Viime vuonna Perhonjokilaakso sijoittui hopeasijalle Vuoden paikallislehtikilpailussa. Tänä vuonna kilpailua muutettiin siten, että lehtien printtijulkaisujen ohessa arvosteltiin digitaalista sisältöä. Aikaisemmin printti ja digi olivat omissa sarjoissaan. Perhonjokilaakson 2. huhtikuuta ilmestynyt printtilehti lähetettiin kilpailuun ja verkkosivuja arvosteltiin syksyn aikana.

– On taas mahtavaa palkita paikallismedian parhaimmisto. Tänä poikkeuksellisena vuonna paikallisen uutismedian merkitys ja luotettavan, faktapohjaisen journalismin tarve on kasvanut entisestään, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikköIlona Hannikainen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Finalistilehdet ovat loistava katsaus paikallismedian moninaisuuteen ja niiden tärkeään rooliin omassa yhteisössään. Paikallismediat ovat yleisöään lähellä – ne pitävät asukkaat ajan tasalla kunnallisesta päätöksenteosta ja kaikesta elämänmenosta sekä luovat yhteisöllisyyttä.

Kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa kärkiviisikkoon selviytyivät Koillissanomat, Raahen Seutu, Itä-Häme, Syd-Österbotten ja Västra Nyland.

Sanomalehtien Liiton järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 71 lehteä. Arvioinnista vastasivat edellisvuosien tapaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat.

Kilpailulehtien näköislehdet ovat luettavissatäällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleisöllä on mahdollisuus veikata voittajat paikallismediakilpailun finalistien joukostatäällä.

Oikein vastanneiden kesken arvotaan 5 tuotepakettia arvoltaan noin 30 euroa. Veikkausaikaa on 8. marraskuuta asti.

Perhonjokilaakso on osa KPK Yhtiöitä ja lehtiperheeseen kuuluvat myös Keskipohjanmaa, Kalajokilaakso, Haapavesi-lehti, Nivala-lehti, Lestijoki-lehti, Pietarsaaren Sanomat, Kalajokiseutu, Kokkola-lehti ja Selänne.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä