Paikallisuutiset

Pedersöressä tapahtui raideliikenneonnettomuus Isosandsundintien tasoristeyksessä: Pakettiauton kuljettaja loukkaantui – Katso kuvat ja video onnettomuuspaikalta

Pedersöressä sattui perjantaiaamuna raideliikenneonnettomuus Isosandsundintien tasoristeyksessä.

Kyseessä oli tavarajunan ja pakettiauton yhteentörmäys. Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi, ja hänet vietiin hoidettavaksi Vaasaan. Pakettiautossa ei ollut matkustajia kyydissä.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan autonkuljettaja oli keskustelukunnossa onnettomuuden jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Juna törmäsi pakettiauton etuosaan kuljettajan puolelle. Auto pyörähti pois radalta ja törmäsi nokikkain radan sähköpylvääseen.

Pelastuslaitos sai siirrettyä autoa hieman sivuun, jotta juna pääsi jatkamaan matkaansa noin klo 8.55. Tämän jälkeen liikenne pääsi kulkemaan Isosandsundintiellä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 6.53.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Onnettomuuspaikka sijaitsee Storsandsundissa, jonkin matkaa Pietarsaaren rajalta Pedersören puolella. Isosandsundintie johtaa kylään, jossa on noin 30 taloa. Reitti on ainoa kylään ja kylästä pois.

Tasoristeyksessä on aiemminkin sattunut onnettomuuksia, sillä siinä ei ole puomeja eikä valoja. Risteystä on pidetty vaarallisena, sillä tie ylittää radan viistosti. Radalla on päivittäistä tavarajunaliikennettä Pietarsaareen.

Pakettiauton kuljettaja on tullut kylältä päin, jolloin Pietarsaaren matkalla oleva juna tulee kuljettajaan nähden takavasemmalta. Tapahtumahetkellä on ollut pimeää ja puolisateinen keli.

AsemamestariTore Lindström pelastuslaitokselta ei ollut pelastustöissä samalla paikalla ensimmäistä kertaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viime vuonnakin tapahtui samanlainen onnettomuus, ja ainakin kolme-neljä törmäystä on sattunut lähivuosina tässä samassa tasoristeyksessä.

– Risteystä ollaan parhaillaan uusimassa, mutta auttaako se, jos eivät laita puomeja. Täällä asuu paljon ihmisiä, jotka liikkuvat töihin ja kouluun päivittäin.

– Junat ajavat aika pienellä nopeudella tässä, mutta eihän niitä saa pysähtymään jos joku tulee eteen.

Pakettiauton kuljettaja loukkaantui lievästi Pedersören tasoristeysonnettomuudessa.
Pakettiauton kuljettaja loukkaantui lievästi Pedersören tasoristeysonnettomuudessa. Kuva: Pentti Höri

Juttuun on liitetty kuva onnettomuuspaikalta kello 8.39. Tietoja päivitetty kello 8.51. Video liitetty kello 9.03. Juttua on täydennetty mm. paikkatiedoilla ja asemamestari Tore Lindströmin haastattelulla klo 9.52.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä