Paikallisuutiset

Pedersöre tarjoaa koululaisten perheille ruokakasseja ja virtuaalikursseja arkiruoan valmistukseen – valmisruoan jakamisessa olisi ongelmia

Pedersöreläiskoululaisten perheille jaetaan kouluruoan raaka-aineita kuten pastaa, puurohiutaleita, leipää, juureksia, jauhelihaa, hedelmiä ja meijerituotteita.
Pedersöreläiskoululaisten perheille jaetaan kouluruoan raaka-aineita kuten pastaa, puurohiutaleita, leipää, juureksia, jauhelihaa, hedelmiä ja meijerituotteita. Kuva: Jukka Lehojärvi

Pedersören kunta haluaa ojentaa auttavan kätensä lapsiperheille, jotka painivat poikkeustilanteessa arjen uusien rutiinien kanssa.

Kunta tarjoaa etäopetukseen osallistuville esikoululaisille, koululaisille ja lukiolaisille ruokapaketteja kompensaatioksi pois jääneistä kouluaterioista. Vanhemmilla ja lapsilla on myös mahdollisuus osallistua kansalaisopiston järjestämään virtuaaliseen ruoanlaittokurssiin, jossa painopisteenä on arkiruoka.

Ruokakassi sisältää sekä kuivatarvikkeita, kuten puurohiutaleita, pastaa ja leipää, että tuoretavaraa kuten juureksia, jauhelihaa, hedelmiä ja meijerituotteita. Kunta pyrkii käyttämään mahdollisimman pitkälle paikallisten tuottajien tarjontaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Käytämme samaa periaatetta kuin kunnan ruokahuollossa eli lähituotettua ja osittain luomutuotteita, sanoo ravitsemispäällikköAnja Lillqvist.

Ajatuksena on, että ruokakassin arvo vastaa pois jääneiden kouluaterioiden aineskustannuksia, laskettuna maaliskuun 18. päivästä alkaen, kun koulut siirtyivät etäopetukseen.

Oppilaiden perheet saavat ilmoittaa kiinnostuksesta lomakkeella, joka julkaistaan Wilmassa. Ruokakassien jakelu alkaa alustavien tietojen mukaan pääsiäisen jälkeisellä viikolla, 16. huhtikuuta.

Pedersören kansalaisopisto MI tukee lisäksi perheitä tarjoamalla verkkopohjaisia ruoanlaittokursseja Zoom-kommunikaatiokanavan kautta. Kurssi on osallistujille ilmainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tarkoituksena on, että vanhemmat ja lapset osallistuvat yhdessä. Osallistujille jaetaan linkki, jonka kautta he voivat osallistua kurssille reaaliaikaisesti. Tämä mahdollistaa sen, että opettajalta voi kysyä neuvoja, kansalaisopiston rehtoriÅsa Nyberg-Sundqvist kertoo.

Ruokaohjeet perustuvat oppilaiden ruokapaketin sisältöön. Osallistujat saavat etukäteen listan siitä, mitä muita aineksia he tarvitsevat. Ruoanlaittokurssi lähetetään suorana Sursikin koulun opetuskeittiöstä.

Opettajat ovat kunnan henkilöstön jäseniä.

– He antavat myös vinkkejä, miten mahdolliset tähteet voi hyödyntää, sanoo Nyberg-Sundqvist.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki oppilaat, jotka osallistuvat etäopetukseen joko koko- tai osa-aikaisesti saavat oman ruokapaketin.

Pedersören kunnassa harkittiin myös mahdollisuutta tarjota oppilaille noutoaterioita koulukeittiöstä.

Kunta ei kuitenkaan päätynyt tähän, johtuen osittain laajan kunnan maantieteestä ja osittain siitä, että tartuntavaara kasvaa, jos yhteen paikkaan kokoontuu paljon ihmisiä. Ruokapaketin jakelun yhteydessä on mahdollista rajata sosiaalisia kontakteja.

– Tämä on meidän tapamme tukea perheitä ja näyttää, että välitämme, opetusjohtajaRolf Sundqvist sanoo.

Kunnanhallitus hyväksyi ruokapaketin torstain kokouksessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä