Paikallisuutiset

Pakolaislautakunta aloittaa yt-neuvottelut: Villa Mirandaa uhkaa sulkeminen

Pirkko Högkulla

Vöyrin kunnan pakolaislautakunta on päättänyt käynnistää yhteistoimintaneuvottelut pakolaisten vastaanotto-organisaatiossa, johon kuuluvat mm. lasten ja nuorten ryhmäkoti Villa Miranda sekä Stödis Pietarsaaressa. Villa Miranda on koti ja asumisyksikkö 0-18 -vuotiaille, yksintulleille lapsille ja nuorille, joilla on oleskelulupa.

Maahanmuuttoviraston ja ELY-keskuksen kanssa tehty sopimus vähentää Oravaisten pakolaistoimiston yksiköissä paikkoja tämänhetkisestä 54 paikasta 28 paikkaan. Paikkojen vähentämisen syy on sama kuin aiemmissa paikkojen vähennyksissä eli yksin maahan tulevien alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrä vähenee valtakunnallisesti, ryhmäkotien ja perheryhmäkotien kapasiteettia pidetään liian suurena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oravaisten pakolaistoimiston yksiköt tarjoavat kodin alaikäisille nuorille, jotka ovat saapuneet Suomeen ilman huoltajaa ja saaneet oleskeluluvan ja kuntapaikan Vöyrille tai Pietarsaareen.

Ehdotuksen mukaan Villa Miranda ja Stödis Pietarsaaressa sekä Ruths-ryhmäkoti Oravaisissa suljettaisiin 1.1.2019 lukien. Käytännössä toimintaa keskitettäisiin Oravaisiin, johon jäisivät Stella, Stödis ja Taberna. Mirandassa on tällä hetkellä 7 paikkaa ja Stödiksessä samoin 7 paikkaa.

Henkilöstön osalta esitetään ohjaajahenkilöstön vähentämistä 18 henkilöllä, sosiaalityöntekijä- ja sosiaaliohjaajahenkilöstön vähentämistä kolmella, hallintohenkilöstön vähentämistä yhdellä tai kahdella.

Oravaisten Vastaanottokeskus perustettiin 1991. Toimipaikat sijaitsevat Oravaisissa, Vöyrillä ja Pietarsaaressa. Vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijalle järjestetään peruspalvelut turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi. Turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnasta ja rahoituksesta huolehtii valtio Maahanmuuttovirasto kautta, alueellisina toimijana ovat ELY-keskukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pakolaisten vastaanotto-organisaatio, vastaanottokeskus ja pakolaistoimisto käyvät läpi suuria muutoksia maahan saapuneiden asiakkaiden vähetessä nopeassa vauhdissa. Erityisesti yksin maahan tulevien alaikäisten määrä on pienentynyt huomattavasti. Vuonna 2015 Suomeen saapui yksin 3024 alaikäistä lasta kun heitä on tänä vuonna tähän mennessä saapunut 42.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä