Paikallisuutiset

Päällystystyöt alkoivat Pietarsaaren seudulla

Teiden päällystämiset alkavat toukokuussa. Autoilijoilta pyydetään varovaisuutta ja kärsivällisyyttä työmaiden kohdalla. Kuva: Ely-keskus

Asfaltointi ja tiemerkintätyöt käynnistyvät toukokuussa pohjalaismaakuntien alueella, tiedottaa Etelä-Pohjanmaan ely-keskus. Vuoden päällystystyöt alkavat viikoilla 19 ja 20.

Heti alkajaisiksi työt vaikuttavat liikenteeseen Pietarsaaren seudulla, jossa on aloitettu päällystykset Alaähtävän ja Edsevön välillä.

Päällystystyömaat tulevat aiheuttamaan jonkin verran häiriöitä liikenteelle, mutta vilkkaimmilla maanteillä päällystystyöt pyritään tekemään ruuhka-ajat huomioiden sekä joissain tapauksissa yötyönä. Kyseessä on kuitenkin lyhytaikainen haitta ja tienkäyttäjiltä toivotaan malttia ja tarkkaavaisuutta liikenteessä, ely-keskus tiedottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päällystystyömailla on myös jalkaisin työkoneiden ympärillä liikkuvia työntekijöitä, joiden työturvallisuus on erityisesti syytä huomioida.

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan maakunnissa jo kilpailutettujen urakoiden päällystettävä pituus on n. 400 km. Se on viime vuoteen verrattuna yli kolminkertainen.  Päällystysurakoitsijoina toimii Peab Industri Oy ja Asfalttikallio Oy.

Liiku turvallisesti tietyömaalla

Hidasta vauhtia – näin turvaat omasi ja muiden turvallisuuden

Varaudu poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin

Ole kärsivällinen, ajoittaista jonoutumista ei voida välttää

Ole valmis pysähtymään

Noudata liikennemerkkejä

Tiemerkintätyöt käynnistyvät toukokuussa. Tiemerkintäurakoitsijana toimii Hot Mix Oy. Pohjalaismaakuntien maanteiden tiemerkinnät ylläpidetään urakka-aikana reilun 5 600 kilometrin matkalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiemerkintätyöntekijät toivovat, että kuljettajilla olisi malttia hidastaa tiemerkintätyömaan kohdalla. Liian kova vauhti on vaara ja saattaa sotkea sekä auton että tuoreen maalin. Tiemerkintäautot ja -työmaat hidastavat liikennettä hetkellisesti, ja työstä pyritään kertomaan mahdollisimman selkeästi tiemerkintäautoissa olevilla kylteillä ja valotauluilla.

Lisäksi tiemerkintäauto pudottaa tielle sopivin välimatkoin valkoisia vaahtohattaroita. Vaahtohattarat varoittavat autoilijoita tuoreista maalimerkinnöistä sekä edessäpäin liikkuvasta tiemerkintäajoneuvosta.

Tuoretta maalia voi roiskua auton renkaisiin esimerkiksi silloin, kun autoilija ohittaa keskiviivaa maalaavan tiemerkintäauton ja ylittää viivan. Suurin riski on silloin, jos viivaa pitkin ajetaan pitkä matka kovalla vauhdilla. Jos juuri maalattu viiva on pakko ylittää, suosituksena on tehdä ylitys mahdollisimman kohtisuoraan viivan yli.

Mikäli autoon tulee maaliroiskeita, on maaliroiskeiden poistoon kotikonsti. Tavallinen rypsiöljy pehmentää muutamalla käsittelyllä tiemerkintämaaliroiskeet, jolloin ne on helpompi pestä pois.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä