Paikallisuutiset

OX2 sopi Kokkolan kanssa satamayhteistyöstä

Pietarsaaressa ei ole satamakapasiteettia merituulivoiman rakentamiseen, sen sijaan ylläpitotoiminnot kiinnostavat.

OX2 ja Kokkolan Satama ovat sopineet Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimahanke Laineen rakentamiseen ja huolto- sekä käyttötoimintojen suunnitteluun ja valmisteluun liittyvästä yhteistyöstä.

Kuvituskuvassa Riutunkarin tuulivoimaloita. Kuva: Juha Neuvonen

Yhteistyön tarkoituksena on edistää merituulivoimahanketta Kokkolan Sataman toimintoja hyödyntäen ja kehittäen, yhtiöt kertovat tiedotteessaan.

OX2:n teollisen mittakaavan Laine-merituulivoimahanke sijoittuu Pohjanlahdelle, Kokkolan ja Pietarsaaren edustalla olevalle Suomen talousvyöhykkeelle. Yhteistyön tuloksena Kokkolan Sataman toimintoja tullaan kehittämään ja hyödyntämään Laineen hankkeen myötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaari on lähempänä aiottua hankealuetta, mutta Pietarsaaren Sataman toimitusjohtaja Juha Hakala ei silti ole pettynyt.

– Merituulivoiman rakentaminen on teknisesti hirvittävän iso projekti ja vaatii kymmeniä hehtaareja pinta-alaa satamassa. Pietarsaaren satamalla ei ole riittävästi vapaita alueita, mistä syystä emme ole kiinnostuneita rakentamisvaiheesta.

– Sen sijaan olemme kiinnostuneita kymmeniä vuosia kestävästä käyttö-, ylläpito- ja huoltotoiminnasta, Juha Hakala sanoo.

Hän kertoo Pietarsaaren sataman käyvän parhaillaan keskusteluja sekä OX2:n että Skyborn Renewablesin kanssa asiasta. Molemmat yhtiöt havittelevat samaa merialuetta tuulivoimaprojekteilleen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä