Paikallisuutiset

ÖT: Ahvenanmaan murhapolton uhrilla ja teosta epäillyllä on yhteyksiä Pohjanmaalle

Poliisi kiittää kansalaisia saamistaan havainnoista ja ilmoituksista tapaukseen liittyen.
Poliisi kiittää kansalaisia saamistaan havainnoista ja ilmoituksista tapaukseen liittyen. Kuva: Jukka Lehojärvi

Ahvenanmaalla viime Tapaninpäivänä tapahtunut murhapoltto koskettaa myös Pohjanmaata, kertooÖsterbottens Tidning. Lehden mukaan tulipalossa kuollut mies vaikutti 2000-luvun alussa yrittäjänä Kruunupyyssä ja Kokkolassa.

Tulipalo syttyi myöhään Tapaninpäivän iltana Ahvenanmaan Eckerössä, 49-vuotiaan miehen talossa. Mies pääsi ulos talosta ja haki apua naapurista, joka soitti hätäkeskukseen.

Uhri vietiin Ahvenanmaan keskussairaalaan, missä hän myöhemmin kuoli vammoihinsa. Poliisi ryhtyi pian epäilemään paloa tahallaan sytytetyksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Teosta on vangittuna kaksi epäiltyä, 30- ja 37-vuotiaat naiset. Heitä epäillään todennäköisin syin murhasta ja törkeästä vahingonteosta. Lisäksi poliisi epäilee kolmatta henkilöä osallisuudesta murhaan, mutta tätä henkilöä ei ole vangittu.

ÖT:n mukaan 37-vuotias nainen on kotoisin Pohjanmaalta ja asunut Kokkolassa, Kruunupyyssä sekä Pietarsaaressa, mistä hän muutti Ahvenanmaalle vuonna 2005. Vangituista naisista toinen on ahvenanmaalainen. Uhri toimi ravintola-alalla Suomessa ja Ruotsissa sekä asui Kokkolan seudulla muutaman vuoden 2000-luvun alussa.

Syytettä tapauksesta odotetaan nostettavaksi huhtikuun lopulla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä