Paikallisuutiset

Nyt Ekoroskin laskussa näkyy biojäteastian tyhjennys - Laskut postitetaan näinä päivinä

Kuvan mukainen meno ei enää vetele. sillä biojätetteelle ei Ekoroskin alueella ole heinäkuun jälkeen saanut käyttää muovipusseja. Poikkeuksen muodostavat vain tietyt biohajoavat muovipussit Kuva: Markku Jokela

Jätehuoltoyhtiö Ekorosk laskuttaa nyt ensimmäisen kerran biojäteastian tyhjennyksestä.

Ekoroskin lasku vuoden 2023 kolmannesta vuosineljänneksestä postitetaan näinä päivinä, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Tyhjennysten mukaan perittävä biojäteastian tyhjennysmaksu on nykyään osa Ekoroskin taksaa.

Ekoroskin perimä taksa jätehuollosta koostuu kiinteästä kuukausimaksusta, bio- ja energiajätteen tyhjennysten mukaan perittävästä käsittelymaksusta sekä biojäteastian tyhjennyksestä muodostuvasta maksusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Energiajätteen tyhjennysmaksu on edelleen jätteenkuljetusyrityksen määräämä. Sekin peritään myös tyhjennysten mukaan. Ekorosk laskuttaa energiajätteen tyhjennysmaksun jätteenkuljetusyrityksen puolesta, muttei pysty vaikuttamaan jätteenkuljetusyrityksen hinnoitteluun.

Jäsenkuntiensa omistama Ekorosk toimii kymmenessä kunnassa ja palvelee noin 125 000 asukasta. Ekoroskin toiminta-alueeseen kuuluvat Pietarsaari, Kokkola, Evijärvi Kauhava, Kaustinen, Kruunupyy, Luoto, Uusikaarlepyy, Pedersöre ja Veteli.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä