Paikallisuutiset

Nuorille ja vanhemmille apua huoliin uudesta chat-palvelusta

Ammattilaiset voivat antaa tukea ja ohjata tarvittaessa palveluiden pariin.

Ammattilaiset keskustelevat nuorten ja vanhempien kanssa esimerkiksi päihteistä, mielenterveydestä, vanhemmuudesta ja jaksamisesta. Kuva: Minna Hirvelä

Arjessa jaksamiseen ja elämän huoliin on avattu uusi chat-palvelu yhteistyönä Pohjanmaan hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen välillä. Ammattilaiset keskustelevat nuorten ja vanhempien kanssa kolmena päivänä viikossa esimerkiksi päihteistä, mielenterveydestä, vanhemmuudesta ja jaksamisesta.

Nuorten ja perheiden haasteet näkyvät yhteiskunnassa monella tavalla. Eri alojen ammattilaisilla on yhteinen halu auttaa perheitä ja nuoria arjen murheissa, Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa.

– Haluamme tarjota kanavan, jossa nuoret ja vanhemmat voivat kokea tulevansa kuulluksi. Chatin vastaajat ovat käyneet koulutuksen ja tekevät työtä muiden tehtävien ohella, pari tuntia kuukaudessa, kertoo projektityöntekijä Sandra Ström tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskusteluihin vastaavat esimerkiksi nuorisotoimen työntekijät, koulukuraattorit, terveydenhoitajat ja sosiaaliohjaajat.

– Yhteistyössä ovat jo mukana Vaasan ensi- ja turvakoti ja Ohjaamo Pietarsaari. Uusia kumppaneita toivotaan mukaan, jotta voimme tarjota chattia jatkossakin, kannustaa Ström.

Chat on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15–17 ja perjantaisin klo 11–13. Nuorille suunnattu chat löytyy osoitteesta normaali.fi ja vanhemmat voivat käydä keskusteluja osoitteessa enjaksa.fi.

Chat on luottamuksellinen ja anonyymi. Keskustelujen aiheet voivat liittyä esimerkiksi mielenterveyteen, riippuvuuksiin, parisuhteeseen, itsetuntoon, omaan vanhemmuuteen tai lapsen kehitykseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Chatissa vastaavat ammattilaiset voivat antaa tukea ja ohjata tarvittaessa palveluiden pariin. Jotta kynnys ottaa yhteyttä olisi mahdollisimman matala, voi chatissa keskustella täysin anonyymisti, selventää Ström.

Chatin osoitteista löytyy myös videoita, joista löytyy vastauksia tavallisiin nuoria ja vanhempia pohdituttaviin asioihin.

– Videoita löytyy laaja skaala niin nuorille kuin vanhemmille. Nuorille suunnatut videot käsittelevät esimerkiksi alkoholia, viiltelyä ja yksinäisyyttä. Vanhemmille taas löytyy tukea muun muassa erotilanteeseen, riippuvuuksiin ja jännitykseen liittyen, kertoo Ström.

Videoilla aiheista kertovat eri alojen asiantuntijat ja osassa keskustelemassa on myös asiakas.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä