Paikallisuutiset

Nivalalainen toimittaja Heikki Uusitalo valittiin Kalajokilaakson uudeksi päätoimittajaksi: "Pyrimme olemaan vahva uutismedia ja nostamaan asukkaiden äänen kuuluviin"

Nivalalainen Heikki Uusitalo on Kalajokilaakson uusi päätoimittaja. Hän aloittaa tehtävässä tammikuussa.
Nivalalainen Heikki Uusitalo on Kalajokilaakson uusi päätoimittaja. Hän aloittaa tehtävässä tammikuussa. Kuva: Hanna Soini

Kalajokilaakson uudeksi päätoimittajaksi valittiin perjantaina nivalalainen toimittajaHeikki Uusitalo.

Uusitalo on vuonna 1978 syntynyt, Nivalassa asuva toimittaja, joka on työskennellyt vuosia Kalevan verkkotoimittajana. Lisäksi hän on tehnyt verkkotuottajan työtä.

Uusitalo odottaa innostuneena uuden työnsä alkua. Työt alkavat tammikuun alussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän näkee Kalajokilaakso-lehden vahvasti paikallisena ja ihmisläheisenä lehtenä.

– Pyrin saamaan ihmisten äänen kuulumaan ja yritämme yhdessä keksiä uusia kerronnan tapoja sitä varten, hän sanoo.

Suunnitelmia tulevasta on, mutta hän haluaa ensin tutustua lehden tekijöihin ja tekemisen tapoihin.

Ylivieskan alueen uutisointia hän on seurannut median käyttäjänä. Ennen verkkotoimittamista hän työskenteli Ylivieskassa Kalevan aluetoimittajana, mutta sen jälkeen paikkakunnalla on tapahtunut paljon ja ihmisiäkin on vaihtunut eri tehtävissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluan nopeasti tutustua ihmisiin ja toimijoihin. Tutustumiskierros sidosryhmiin on paikallaan.

Viime aikoina hän on ollut eniten tekemisissä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen kanssa viikoittain.

Tämä liittyy työhön uutistoimittajana Kalevan verkkotoimituksen uutisdeskissä. Vuoden 2017 hän toimi verkkotoimituksen esimiehenä verkkotuottajana Oulussa.

Kalajokilaakson verkkoon hän haluaa tuoda rikkaampia ja monipuolisempia sisältöjä ja kerronnan muotoja: esimerkiksi ääntä, liikkuvaa kuvaa ja interaktiivisuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se on sitä, mitä tänä päivänä jokaisen median tulisi tarjota. Yhtä lailla tiedostan, että muoto ei riitä vaan sisältö on tärkeä.

Vaikka Uusitalo onkin tällä hetkellä uutismies, hän pitää arvossa myös laajempia feature-juttuja.

– Kyllä nyt tarvitaan kaikenlaista sisältöä, mutta pyrimme olemaan vahva uutismedia. Kalajokilaaksolla pitää olla hyvä verkkopalvelu, joka mahdollistaa sen, että ollaan koko ajan ajankohtaisissa asioissa kiinni.

Uusitalo aloitti toimittajan työt Nivala-lehdessä vuonna 2006. Naapuripitäjä on hänelle tuttu paikkakunta, sillä hän käy Ylivieskassa kaupoissa, treenaamassa sekä sukulaisten ja ystävien luona.

– Ylivieska on hieno ja alueelle äärimmäisen tärkeä kaupunki. Tällä seudulla liikutaan paljon ja luontevasti eri paikkakuntien välillä.

Uusitalo on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti. Hän on opiskellut Oulun yliopistossa pääaineenaan aate- ja oppihistoria.

Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi koiraa. Uusitalo harrastaa kuntosalilla käyntiä ja kalastamista.

Hän seuraa tehtävässäSeppo Kangasta, joka jättäytyi päätoimittajan tehtävästä tämän vuoden syyskuussa. Kangas toimi Kalajokilaakson päätoimittajana 16 vuotta.

Uusitalosta tulee tilattavan, perjantaisin ilmestyvän Kalajokilaakso-lehden päätoimittaja. Aiemmin tänä syksynä valittiin päätoimittaja Keskiviikon Kalajaskaan, ja hän on Ismo Kunelius.

Keskiviikon Kalajaskaa kehitetään kaupunkilehtenä, ja Kalajokilaakso-lehti on alueensa paikallislehti.

– Meillä on isoja odotuksia siitä, millä tavalla Kalajokilaaksoa kehitetään. Ismo Kuneliukselle valittiin päätoimittaja-kollega, jonka kanssa on hyvä käsitellä lehtien roolit, jotta tuotteet eivät kilpaile keskenään ja molemmilla on mahdollisuus menestyä, sanoo sisältöjohtajaTiina Ojutkangas.

KPK Yhtiöiden nimi muuttuu vuodenvaihteessa Hilla Groupiksi. Yhtiö julkaisee noin kolmeakymmentä sanomalehteä, mukaan lukien Keskipohjanmaa, Kalajokilaakso ja Keskiviikon Kalajaska.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä