Kokkola-lehti

Nahkoja myytiin 106 miljoonalla eurolla

Saga Fursin tänään päättyneessä kansainvälisessä huutokaupassa myytiin turkisnahkoja 106 miljoonan euron arvosta. Nahkojen hinnat laskivat. Viime vuoden kesäkuun huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 120 miljoonaa euroa.

Tarjotut 3,9 miljoonaa minkinnahkaa myytiin 73-prosenttisesti. Runsaat 700 000 ketunnahkaa ja 35 000 suomensupinnahkaa myytiin yli 90-prosenttisesti.

Huutokauppayhtiön toimitusjohtaja Pertti Fallenius kuvaa myyntiä haasteelliseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaupan eri portaissa on edelleen runsaasti nahkoja ja pukineita. Kysyntä ja tarjonta eivät ole tasapainossa, mikä heijastuu voimakkaasti hintatasoon. Viimeaikainen hintojen lasku muissa kansainvälisissä huutokaupoissa on lisännyt markkinoiden epävarmuutta. Tässä tilanteessa päätimme jättää osan nahoista myymättä hintatason vakauttamiseksi, Fallenius sanoo.

Tämänhetkinen minkin- ja ketunnahkojen hintataso ei kata tuottajien kustannuksia.

Kuluvan kauden aikana on tähän mennessä myyty 1,6 miljoonaa ketunnahkaa. Ketun keskihinta on 67 euroa, joka on reilut 15 prosenttia viime kauden vastaavaa ajankohtaa alhaisempi.

Minkinnahkoja on myyty tähän mennessä 5,7 miljoonaa. Minkin keskihinta on 22 euroa, joka on noin 20 prosenttia viime kauden vastaavaa ajankohtaa alhaisempi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Saga Fursin seuraava huutokauppa järjestetään 14.–18.9.2018.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä