Paikallisuutiset

Myyntivaunuille uudet paikat torille: kaupunki rakentaa puiset terassit Kauppiaan- ja Raatihuoneenkatujen suuntaisesti

Torin myyntivaunut tullaan sijoittamaan itä-länsisuuntaisesti aukion länsipuolelle.
Torin myyntivaunut tullaan sijoittamaan itä-länsisuuntaisesti aukion länsipuolelle. Kuva: Pentti Höri

Torilla saatetaan nähdä tulevana kesänä entistä enemmän myyntivaunuja. Pietarsaaren kaupunki aikoo rakentaa torin länsilaidalle puiset terassit, jotka toimivat alustoina vaunuille.

Myyntipaikat tulevat Raatihuoneenkadun ja Kauppiaankadun suuntaisesti. Koska tori viettää reippaasti tässä suunnassa, vaunujen alle tarvitaan vaakasuorat alustat.

Suunnitelma hyväksyttiin jo viime vuonna, mutta rakennustöihin päästään kaupunkikehitysjohtaja Mika Hakosalon mukaan vasta tänä keväänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaunupaikkoja on suunniteltu kaikkiaan kuusi, mutta mikäli halukkaita myyjiä on enemmän, torille voidaan järjestää muutama paikka lisää. Kiinnostuksensa on tiettävästi ilmaissut useampi yrittäjä.

Pietarsaaren tekninen lautakunta käsitteli myös tori- ja katukaupan myyntipaikkojen hinnoittelua viime kokouksessaan. Paikat vuokraa keskustan yrittäjien Cityryhmä, mutta kaupunki määrittelee niiden hinnat.

Niitä tarkistettiin himpun verran ylöspäin. Torin uusille puualustoille tulevat paikat ovat kalleimmat. Niiden kuukausimaksuksi päätettiin 245 euroa.

Myyjät tarvitsevat myös sähköä. Kaupunki on näihin saakka veloittanut tarvitsijoilta kiinteän hinnan. Viimeaikaiset turbulenssit sähkömarkkinoilla johtivat nyt uusajatteluun, ja tästä eteenpäin sähkönkulutus mitataan ja käyttäjiä laskutetaan todellisten kustannusten mukaan.