Paikallisuutiset

Myös pallolle kyytiä Old Harborissa

Vanhan sataman alueen palvelut kasvavat vauhdilla. Leirintäalue on saanut kylkeensä padel- ja tenniskentät.

Pietarsaaren Vanha satama kehittyy nyt vauhdilla. Viime vuonna valmistui Snellmanin lahjoituksen turvin rakennettu lasten leikkipuisto. Sen kupeelle rakentuu ulkokuntosali, ja paikkoja uimarannan tuntumassa on muutenkin kohennettu.

Talven aikana yrittäjä Anders Sandlin on valmistautunut ensimmäiseen kunnolliseen kesään entisessä Fantasea-puistossa, joka on ristitty uudelleen Old Harbor Camping & Parkiksi.

Anders Sandlin odottelee tulevaa kesää toiveikkaana. Hänen tavoitteenaan on kehittää Old Harborista keidas sekä paikallisille asukkaille että turisteille. Kuva: Pentti Höri

Kuten nimikin sanoo, alueen keskeisiä toimintoja on leirintämatkailu. Old Harborissa on tällä haavaa 31 matkailuajoneuvopaikkaa. Piakkoin alueelle tulee myös pyörillä kulkeva mökki, johon voi majoittua kerrallaan 4 - 5 ihmistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fiksaamista toki vielä on, muun muassa suihkutiloissa, mutta Anders Sandlin vakuuttaa, että kaikki on valmista vieraiden vastaanottoon.

– Kun varausjärjestelmä ja kotisivut ovat valmiina muutamassa päivässä [haastatteluhetkestä], voimme laittaa homman käyntiin. Liikuteltava huoltorakennus ei ole vielä tullut, mutta olemme saaneet toimiluvan, sillä kahvilan wc-tiloja voi käyttää, Sandlin sanoo.

Majoittumisen voi varata matkaparkki.com-sovelluksen kautta.

Seuraamme koko ajan, millaisia tarpeita kävijöillä on, ja kehitämme tarjontaa sen mukaan.

Laajalla nurmialueella on kosolti tilaa telttailuun. Sinne avautuvat myös beach volley- ja sulkapallokentät sekä mahdollisuus jalkapallon pelaamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Saamme kaksi vuokrattavaa sähkövenettä, jotka ottavat virtansa aurinkopaneeleista. Myös vesiskoottereiden ja polkupyörien vuokraus on tulossa. Seuraamme koko ajan, millaisia tarpeita kävijöillä on, ja kehitämme tarjontaa sen mukaan.

Old Harborissa on Anders Sandlinin lisäksi 3,5 työntekijää. Leirintäaluetta pidetään avoinna ainakin syyskuun loppuun, kenties pitemmällekin.

– Olemme täällä niin kauan kuin asiakkaita riittää. Vastaanotto ja kahvila eivät ehkä ole syksyllä joka päivä auki, viikonloppuisin kuitenkin.

Old Harborin viralliset avajaiset pidetään heinäkuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lars-Erik Strömberg on yrittäjäkumppaneineen avannut Old Harboriin sekä tennis- että padel-kentät. Kuva: Pentti Höri

Entisen maauimalan paikalle on pystytetty kolme padel-kenttää ja yksi tenniskenttä. Hankkeen takana ovat yrittäjät Lars-Erik Strömberg, Peter Strömberg ja Toni Pelkonen.

– Tenniskenttä on sataprosenttisen valmis. Padel-matoissa on vielä ilmakuplia siellä täällä, mutta pelaaminen onnistuu jo, Lars-Erik Strömberg kertoo.

GH Padel -nimisen yrityksen kotisivuilta voi varata ja maksaa ajan, jolloin saa myös kenttien ovikoodin.

– Varausjärjestelmän kautta pääsee sisään, vaikka täällä ei olisikaan ketään paikalla.

Strömbergin mukaan idea yrittäjien yhteispelistä syntyi sattumalta, kun hän oli suunnittelemassa tenniskenttää ja muut yrittäjät padel-kenttiä samalla alueelle. Oli turhaa toimia erillään.

Padel on kokenut viime vuosina melkoisen suosionnousun tuoreehkona mailapeliharrasteena. Lasse Strömberg arvioi, että buumi saavuttaa lakipisteensä, mutta lajin suosio jatkuu.

– Olemme perustaneet Pampas Padel -seuran, jotta saamme myös junioritoimintaa seudulle.

Old Harborin yhteydessä padelia voi pelata kahdella nelinpeli- ja yhdellä kaksinpelikentällä.

– Se on erittäin sosiaalinen laji. Nelinpelissä varsinkin tulee naurettua paljon. Eikä ole väliä, vaikka samalla kentällä olisivat aloittelija ja kokeneempi pelaaja, kivoja tilanteita tulee paljon, Strömberg kertoo.

Padelissa riittää vähempi juokseminen kuin tenniksessä. Pienellä pelisilmällä ja lyöntitekniikalla pärjää Strömbergin mukaan jo pitkälle.

Hänkin kehuu Old Harboria ja koko Vanhaa satamaa sekä kaupunkilaisten että matkailijoiden virkistysalueena.

– Meillä on kyllä täällä hyvät puitteet. Kesämökkikulttuuri on toki alueella vahvaa, mutta kaikki nuoret eivät vietä aikaa mökillä. Täällä voi käydä biitsillä, pelata ja hengailla. Täällä on helppoa tavata ihmisiä, Lasse Strömberg sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä