Paikallisuutiset

Musikaalinen sirkus muuttaa lokakuuksi Jugendsaliin: Brinn Jeppis Brinn -ryhmän uusi show valmistuu koettavaksi

Circus Ostrobothnia valtaa Pietarsaaren Jugendsalin. Työryhmään kuuluvat vas. William Stocks, Tika Sevón Liljegren, Victor Nyblom, tirehtööri Fredrik Furu, Anders Högberg, Philip Järvenpää ja Alva Nygård. Kuva: Pentti Höri

Jugend Kultur -yhdistys täytti tuvan lähes joka ilta viime vuoden illallisshowllaan. Brinn Jeppis Brinn veti peräti 1500 hengen yleisön Pietarsaaren Jugendsaliin, joten jatkolla oli ilman muuta tilausta.

– Hauskaa, että saamme tehdä taas suuren shown tänne samalla solistitiimillä kuin edellisenkin. Olemme rakentaneet saman energian pohjalle, käsikirjoittaja ja tirehtööri Fredrik Furu kertoo.

Tittelistä ja ryhmän kostyymeistä jo voi päätellä, että teemana on tällä kertaa sirkus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sehän on aina hauskaa, ja sen puitteissa voidaan tehdä aika paljon.

Circus Ostrobothnia sijoittuu pohjanmaalaiseen sirkuskorkeakouluun, jossa kaikki ei aina välttämättä mene putkeen.

Ensi-ilta on 6. lokakuuta, ja esityksiä on kaikkiaan kahdeksan viikonloppuisin.

Esitystä luonnehditaan musiikkirevyyksi, jossa tunnettujen maailmanhittien cover-versiot seuraavat toisiaan komediallisten välispiikkien ja sketsien täplittäminä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fredrik Furun esittämän sirkustirehtöörin lisäksi estraadilla temmeltää selvänäkijää, hevosmiestä, voimamiestä, akrobaattia, taikuria ja yhtä ja toista oikeaankin sirkukseen kuuluvaa.

Solisteina kuullaan Furun lisäksi Philip Järvenpäätä, Alva Nygårdia, Tika Sevón Liljegreniä ja William Stocksia.

Novian musiikinopiskelijoista enimmiltä osin koostuvaa livebändiä johtaa Victor Nyblom, joka vastaa musiikin sovituksista yhdessä Mikael Svarvarin kanssa.

Porukalla vaikuttaa olleen harjoituksissa hauskaa, vaikka vaikeitakin hetkiä on koettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viimevuotisessa showssa suurin haaste oli näytellä suomalaista miestä, vaikka en hallitse kieltä... tänä vuonna joudun sitten esittämään kahta virolaishahmoa, Philip Järvenpää ”murehtii”.

Puheet ovat aika lyhyitä, ja ollaan koetettu saada kaikki sanottua kahdella tai kolmella kielellä.

Esitys on niin sanotusti sekakielinen. Laulut kuullaan suurimmalta osin englanniksi.

– Tässä puhutaan ruotsia, suomea, saksaa ja välillä englantia. Puheet ovat aika lyhyitä, ja ollaan koetettu saada kaikki sanottua kahdella tai kolmella kielellä, joten kaikki voivat seurata dialogia ja pysyä mukana, Fredrik Furu kertoo.

Näyttävä puvustus on löytynyt Wasa Teaterin aarteistosta.

Iltaan kuuluu muutamassa näytöksessä etenevä huumoripitoinen musiikkishow, jonka tauoilla tarjotaan kolmen ruokalajin illallinen, jopa estraditaiteilijoiden tarjoilemana.

Saliin mahtuu noin 160 asiakasta. Jugend-hotellin omistaja ja kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Anders Högberg sanoo tämänmuotoiselle viihdepaketille löytyneen kysyntää.

– Tämä alkaa tuntumaan jo vähän perinteeltä. Lokakuu on myös hyvä ajankohta tällaiselle, kun muuten artistirintamalla ei niin paljon tapahdu.

Tapahtuman tuottava kulttuuriyhdistys on vielä varsin nuori, mutta sillä on jo ollut Högbergin mukaan muutakin toimintaa, kuten konsertteja, lauluntekijäiltoja, podcasteja sekä Kulttuurisohva -talk show viime Runeberg-viikolla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä