Paikallisuutiset

Muffinsit tuoksuvat mutta paikalle vaikea päästä – Toimitalon syksyssä tapahtuu monenlaista

Tämän artikkelin kuvitukseksi otettua valokuvaa tähdätessä taisi yksi pellillinen muffinseja päästä aavistuksen kärähtämään.

PS pahoittelee tapahtunutta, mutta isompi huoli toimitaloyhdistyksenTuula Öhmanilla jaPirjo Autioaholla on siitä, miten TT-hallille eli toimitalolle eli Toipparille nykyään löydetään. Sijainti on ennallaan, mutta kaukolämpöputkityöt vaikeuttavat kulkua.

– Jalan tai pyörällä pääsee kohtalaisesti vaikka välillä on sateen jälkeen nurmikon kautta loikittu, mutta autolla voi olla todella vaikeaa, Öhman kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muffinsien paistaminen on toimitalolla keskiviikkoinen perinne. Kuluvana vuonna on talolla tapahtunut vakiintuneista käytännöstä poikkeavaakin, kun iso sali varastoineen on palvellut ukrainalaispakolaisten palvelukeskuksena, tarvevarastona ja lähtevän avustustavaran kokoamispaikkana. Toiminnan ponkaisivat kevättalvella käyntiin Nada Nord ja Jeppis 4 Ukraine -vapaaehtoisyhteisö.

TT-halli on ollut fantastinen paikka, mutta jatkamme eteenpäin. Pietarsaaren ukrainalainen yhdistys.

Tuula Öhmanin mukaan on ukrainalaisten toimintaa ollut kiinnostavaa seurata ja hän korostaa yhdistyksen kiittävän ukrainalaisia. Vastavuoroiset kiitokset ovat yhdistykselle tulleet niin Facebookissa kuin kasvotusten.

– Satuin tuossa joku aika sitten menemään juttelemaan yhden [keväällä pakolaisena Suomeen tulleen] kuusivuotiaan ukrainalaispojan kanssa enkä ollut uskoa, miten hyvin hän jo suomea puhuu. Lapset oppivat kielen niin nopeasti.

Vielä keväällä ja alkukesästä pakolaislapsia vietti Toipparilla aikaansa pitkin päivää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Psykologi oli paikalla kesäkuun loppuun saakka. Nythän lapset ovat tarhassa ja koulussa, Öhmman kertoo.

Talolla eletään näiltä osin muutoksen aikaa sikäli, että ukrainalaisten toiminta siirtyy soveltuvampiin tiloihin Pohjanlahdentielle. Syynä muuttoon on muun muassa isompien varastotilojen tarve.

Samalla tämä tarkoittaa, että toimitalon sali palaa normaaliin käyttöönsä eli monenlaiset yhdistykset ja seurat voivat taas varata sieltä vuoroja.

– Sählyä lähinnä työpaikkaporukoilla, linedancea, kaikenlaista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oma jännityksensä on siinä, löytävätkö perinteiset vuorojenvuokraajat takaisin korona-ajankin jälkeen.

– Saa nähdä, toivotaan, Tuula Öhman hymyilee.

Hän korostaa, että myös ukrainalaisten toiminta on tietysti jatkossakin tervetullutta talolle. Kyseinen toiminta pyörii nyttemmin lähinnä Pietarsaaren ukrainalaisen yhdistyksen (Association of Ukrainians in Pietarsaari) kautta. Yhdistys on onnistuneesti kerännyt rahaa uusien toimitilojen vuokria varten.

– TT-halli on ollut fantastinen paikka, mutta jatkamme eteenpäin, yhdistyksen Facebook-sivuilla tiivistetään.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä