Urheilu

Mandiangu laukoi jatkoa Jaron putkille, kun joukkue otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa Ykkösessä. Oma maali on pysynyt puhtaana jo yli 500 minuuttia.

Mika Moilanen

Pietarsaaren Jaron huima syysvire jatkui lauantaina Kajaanissa, kun AC Kajaani kaatui 0–1Christopher Mandiangun maalilla jalkapallon Ykkösen ottelussa.

26-vuotias Mandiangu viimeisteli jo kauden kahdeksannen osumansa. Hän upotti pallon Elias Tuomarilan vartioiman kajaanilaismaalin oikeaan ylänurkkaan ottelun 76. minuutilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen todella tyytyväinen, että voitimme tämän pelin. Se oli hieno maali ja olen totta kai iloinen siitä, mutta oli tärkeää, että pidimme maalimme puhtaana yhden miehen alivoimalla, Mandiangu sanoi.

Otettaan viidennestä sijasta lujittanut Jaro joutui pelaamaan vajaalla reilut 20 minuuttia, kun Kevin Peth ajettiin ulos toisen keltaisen kortin jälkeen.

– Se oli hyvä osoitus joukkueemme mentaliteetista. Jouduimme vajaalle, mutta jatkoimme taistelua ja lisäsimme työntekoa, Mandiangu kehui.

Voittomaalin pohjustanut Toni Sjöstedt ehti olla kentällä vain minuutin ennen maalisyöttöään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sjöstedt vei kaksinkamppailussa AC:n Jordi Lahnalaksoa ja löysi Kongon demokraattisessa tasavallassa syntyneen saksalaishyökkääjän, jonka viimeistely keräsi kehuja kajaanilaisluotsi Mika Lumijärveltäkin.

– Se oli loistava taidonnäyte. Siinä oli kuitenkin kolme meidän puolustajaa lähellä, eikä yksikään saanut sitä laukausta estettyä, hän sanoi.

Isännät kolistelivat vielä ensimmäisellä puoliajalla maalikehikkoa Emil Öhbergin selän takana, mutta lopulta AC oli varsin aseeton tiiviisti puolustanutta Jaroa vastaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla mentiin aika Havaiji-fiiliksellä, mutta skarppasimme toiselle puoliajalle. Kaikki jätkät tekivät hemmetin hyvin duunia, että saimme kolme pojoa, Öhberg kiitteli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanista haettu voitto oli Jarolle viides peräkkäinen. Maalinsa punapaidat ovat pitäneet puhtaana jo reilun viiden ja puolen pelin verran, yhteensä 522 minuuttia.

– Se tuntuu todella hyvältä. Jatkamme kovaa työntekoa harjoituksissa, ja jokainen jäljellä oleva peli on tärkeä meille, Mandiangu sanoi.

Jaron valmentajan Niklas Käckon reagointikykyä kysyttiin Pethin ulosajon lisäksi myös avauskympillä, kun Pavle Milosavljević loukkasi nivusensa. Hänet vaihdettiin kentältä 24. minuutilla.

– Kyllä ne muuttivat suunnitelmia ihan kokonaan, jos rehellinen olen. Siinä pitää vain katsoa, mitä kentällä tapahtuu, ja yrittää tehdä oikeat ratkaisut, Käcko kertasi.

Hän löysi voitto-ottelun jälkeen myös kehityskohteita suojattiensa suorituksista.

– Prässimme ei toiminut ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli liian pitkät välit sekä syvyys- että leveyssuuntaan, emmekä oikein saaneet sitä millään toimimaan.

Maalipyssy Mandiangu sai tilastoihinsa myös varoituksen, kun erotuomari Kalle Mäkinen tulkitsi hänen sukeltaneen rangaistuspotkua hakiessaan.

– Mielestäni se oli rangaistuspotkun arvoinen rike, mutta erotuomari ei nähnyt sitä niin. Ehkä tarvitsemme VAR:in tähän sarjaan, hyväntuulinen Mandiangu naurahti MM-kisoissa käytössä olleeseen videotarkastukseen viitaten.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä