Paikallisuutiset

Maan tärkeimmät liikennehankkeet listattu - valtatie 8 saaminen runkoverkkoon yksi kehittämiskohteista

Kauppakamarit ovat laatineet listan Suomen liikenneverkon tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista. Pohjanmaan kauppakamarialueelta mukana ovat valtatien 8 saaminen runkoverkkoon, Merenkurkun yhteyshanke Midway Alignment, valtatien 3 kehittäminen sekä raideliikenteen kehittäminen sähköistämällä Ylivieska-Iisalmi -väli ja rakentamalla kaksoisraide Seinäjoki-Tampere -välille. Kauppakamarit muistuttavat listalla, että vientireittien sujuvuus ja työssäkäynti kärsii, mikäli luvattu rahoitustason nosto lykkääntyy.

Kauppakamarien liikennehankelistaus on elinkeinoelämän täsmälista Suomen eri alueiden pahimmista liikenteen pullonkauloista ja merkittävistä kehittämiskohteista. Lista tähtää liikennejärjestelmän pitkäjänteiseen kehittämiseen ja tarjoaa työkalun päättäjille.

Valtatie 8:aa kuvataan valtasuoneksi, joka yhdistää länsirannikon teollisuusvyöhykkeen satamiin ja lentoasemiin. Länsirannikon maakunnissa viennin osuus on maan keskiarvoa korkeampi. Esimerkiksi kauppakamarialueella teollisuuden tuotannosta peräti 71 prosenttia lähtee vientiin, kun valtakunnan keskiarvo on 57 prosenttia. Valtatie 8 vaikutus Suomen taloudelle lasketaan vuosittain kymmeniksi miljardeiksi euroksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä