Urheilu

Maakuntaviesti Uudenkaarlepyyn juhlaa – Kaustisen hiihtotapahtuman osallistujamäärä 1 600 henkilöä

Uusikaarlepyy voitti Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin A-sarjan. Ankkuriosuuden hiihtänyt Melker Wikblom sai asiaankuuluvan ilmalennon saavuttuaan maaliin.
Uusikaarlepyy voitti Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin A-sarjan. Ankkuriosuuden hiihtänyt Melker Wikblom sai asiaankuuluvan ilmalennon saavuttuaan maaliin. Kuva: Maija Ahonen

Kaustisella järjestetyn Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin hiihti lauantaina 36 joukkuetta. A-sarjan voitti Uudenkaarlepyyn ykkösjoukkue. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat niin ikään ykkösjoukkueet Kokkolasta ja Kalajoelta. B-sarjassa kolmen kärjen muodostivat Luoto, Kalajoen kakkosjoukkue ja Kaustisen ykkösjoukkue.

Järjestäjät ovat tyytyväisiä ison hiihtotapahtuman onnistumiseen.

– Kokonaiskuva on positiivinen, kilpailujohtajaAsko Huntus tiivisti tunnelmat palkintojenjaon jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Räntäennusteista huolimatta maakuntaviesti saatiin hiihtää Kaustisella lopulta sateettomassa kelissä. Tapahtuman osallistujamäärä oli 1 600 henkilöä, kun mukaan lasketaan yleisön lisäksi hiihtäjät, huoltojoukot ja talkoolaiset.

Huntus toteaa, että tapahtuma-alueelle olisi toki mahtunut enemmänkin väkeä, mutta hän on kuitenkin tyytyväinen yleisömäärään olosuhteet huomioiden. Ensin viestipäivää jouduttiin siirtää kovien pakkasennusteiden takia ja sitten tapahtuman uhkasi vesittää lauhtuva sää ja sateet.

Haastavista sääolosuhteista huolimatta Kaustisella saatiin kuitenkin pidettyä latu kisakunnossa. Huntus toteaa, että Kaustisella ei haluttu luovuttaa ladun suhteen, koska tapahtuman eri sektoreilla oli jo tehty runsaasti töitä tapahtuman onnistumiseksi.

– Ladun kestävyydestä saimme kiitosta. Myös muista järjestelyistä on tullut hyvää palautetta, Huntus kertoo ja toteaa, että Kaustisen puitteet sopivat hyvin erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Järjestelytoimikunnan sihteerinTanja Kaustisen mukaan Kaustisella järjestetyn maakuntaviestin taloudellinen tulos selviää vasta muutaman viikon kuluessa, kun viimeisetkin laskut ovat saapuneet ja kaikki tulot ja kulut on saatu ynnättyä yhteen.

Maakuntaviesti on ollut Kaustisen kunnan ja Kaustisen Pohjan-Veikkojen yhteisponnistus. Tapahtuman ennakkovalmisteluihin ja kisapäivään osallistui yhteensä parisataa talkoolaista. Tanja Kaustinen kiitteleekin talkooväen yhteishenkeä.

– Tässä on tehty töitä niin hyvässä hengessä ja hyvällä porukalla. Korona-ajan jälkeen on ollut yhdessä tekemisen meininki ja yhteisöllisyys, mikä on ollut itselle tosi iso juttu. Täällä on ollut mukana myös muuta kuin seuran omaa väkeä, sillä maakuntaviesti on yhdistänyt ja tuonut tekijöitä myös urheilun ulkopuolelta.

Järjestäjät kiittävät myös yhteistyökumppaneitaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seuraava eli vuoden 2024 maakuntaviesti järjestetään Kalajoella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä