Paikallisuutiset

Luotoon kertaheitolla tasokasta majoitustilaa: Storströmmenin rantaan nousi laadukas ”mökkikylä”

Luodon kunnanjohtaja, Rönnliden Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Gun Kapténs esittelee kaikilla omakotitalon mukavuuksilla varustettuja majoitustiloja. Kuva: Pentti Höri

Pari kertaa on hieraistava silmiään, kun katsoo ensi kertaa Luodon leirintäalueen upouusia mökkejä. Aivan Luodonjärven rantaan Storströmmeniin on talven aikana noussut kuusi rakennusta, joiden yhteydessä mökeistä puhuminen on oikeastaan aika vaatimattomasti sanottu.

Parempi on nimittää niitä pientaloiksi. Reilun 50 neliön kortteereissa on nimittäin paitsi makuupaikat kuudelle hengelle, myös kaikki mahdolliset mukavuudet saunasta astianpesukoneeseen ja täydelliseen kalustukseen.

Arosuo Arkkitehtien suunnittelemat ”mökit” sijoittuvat aivan Luodonjärven rantaan. Kuva: Pentti Höri

Operaation takana on Luodon kunta ja sen kiinteistöyhtiö Rönnliden Invest, joka on samalla ryhtynyt vuokraamaan koko campingaluetta kunnalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meidän vuokrasopimuksemme koko paikasta meni umpeen reilu vuosi sitten. Jo silloin tiesimme, että kunta tulee rakentamaan tähän. Olemme tehneet kunnan kanssa hoitosopimuksen, Oy Strandis Ab:n toimitusjohtaja Anders Högberg kertoo.

Strandis hoiti leirintäaluetta vuosikymmenten ajan vuokrasopimuksella. Nyt uusitun asemakaavan myötä vanhat pikkumökit poistettiin ja niiden tilalle rakennettiin uudet korkeatasoiset majoitustilat.

Huoneistoista on komeat näkymät suoraan järvelle. Kuva: Pentti Höri

Samalla leirintäalueen koko ja karavaanaripaikkojen määrä puolittui. Kunta tarjoaa vapautuneelle kaistaleelle paritalotontteja.

Jos paikat täyttyvät, saamme lisää asiakkaita muihin palveluihimme.

– Hoidamme vain mökkien ja karavaanipaikkojen markkinoinnin ja myynnin. Mutta jos paikat täyttyvät, saamme lisää asiakkaita muihin palveluihimme. Näemme, että tässä on win-win-tilanne, Högberg jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Strandiksella on lähes naapurissa muun muassa ravintola, myymälä ja kalansavustamo sekä saunalautta. Majoituksen voi varata Strandiksen verkkosivujen kautta. Yrityksellä on lisäksi Jugend Home Hotel Pietarsaaressa, jonka kautta varaukset toimivat myös.

Sesonki ei ole vielä alkanut, mutta jo nyt majoitusta on varattu. UPM:n iso huoltoseisokki muun muassa täyttää mökkejä näillä viikoilla.

Tämä nostaa kyllä tasoamme. Olemme jo saaneet positiivista palautetta yrityksiltä.
Mökeissä pääsee myös saunomaan. Kuva: Pentti Höri

Kunnanjohtaja ja Rönnliden Investin hallituksen puheenjohtaja Gun Kapténs sanoo, ettei koko seudulla ole vastaavan tasoista mökkimajoitusta.

– Tämä nostaa kyllä tasoamme. Olemme jo saaneet positiivista palautetta yrityksiltä. He haluavat tarjota vierailleen korkealaatuista, ei-hotellimaista yöpymistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asunnot ovat talviasuttavia ja niitä vuokrataan ympäri vuoden. Kapténs arvioi, että syksyn ja kevään välillä niitä käyttävät enemmän yritykset, kesäkaudella majoitusta suunnataan perhelomailijoille.

Sisustus ja kalustus on kauttaaltaan laadukasta. Kuva: Pentti Höri

Aiemmin Strand Campingin nimellä tunnettu leirintäalue oli niin laaja, että se päätettiin puolittaa.

– Mietimme, että camping-toiminta ei tarvitse näin isoa aluetta. Asemakaavaa lähettiin uusimaan vuonna 2018. Keskustelimme paljon poliitikkojen kanssa ja tulimme ratkaisuun, että kunta lähtee tekemään tätä investointia. Yksityisen yrittäjän ei ole niin helppoa saada rahoitusta tällaiseen. Kun kunta on takana, saamme koko infran uudistettua samalla korkeatasoiseksi kautta linjan, Gun Kapténs kertoo.

Ranta-alue jaettiin kahtia. Nyt Luodon kunta valmistautuu tarjoamaan toista puolikasta asuntorakentajille. Alueelle on kaavoitettu yhdeksän paritaloa eli 18 asuntoa yhtiömuodossa.

Camping-aluetta ja mökkejä vuokrataan nyt Smokehouse Village & Resort -markkinointinimellä. Alueen kupeeseen aletaan kunnan toimesta suunnitella pientä virkistyspuistoa mahdollisine jumppalaitteineen.

Mökkikylän investoinnin kokonaishinnaksi tulee 1,4 miljoonaa euroa, mikäli kolme vielä rakentamatonta mökkiä rakennetaan. Nyt valmiina on kuusi.

– Jos kysyntää riittää, pystytämme loput kolme syksystä alkaen, Kapténs sanoo.

Alueen kokonaissuunnitelma on turkulaisen Arosuo Arkkitehtien käsialaa. Pääurakoitsijana on toiminut luotolainen JRT Rakennus Oy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä