Paikallisuutiset

Luodossa manner-Suomen paras työllisyys: - Yrittäjyyttä ja kädentaitoja on paljon.

Antti Savela

Luodon työllisyystilanne on tätä nykyä manner-Suomen paras. Tilanne ei ole pienessä keskipohjalaiskunnassa uusi, vaan siihen on jo totuttu muutaman vuoden ajan.

Heinäkuussa työvoimahallinnon tilastojen mukaan Luodon työttömyysprosentti oli vain 3,7 prosenttia, mitä voidaan pitää täystyöllisyytenä. Silti vuoden aikana mentiin koko ajan parempaan suuntaan. Vuosi sitten työtä vailla oli näet 4,2 prosenttia työvoimasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neuvotteleva virkamies Petri Syvänen työ-ja elinkeinoministeriöstä kertoo, että Luodonkin työttömyys oli vielä "melkoinen", jos sitä vertaa piskuisen 200 työllisen Lumparlandin kuntaan Ahvenanmaalla. Siellä työttömyysprosentti oli 0,5 eli kunnassa oli heinäkuussa kirjoilla yksi työtön.

Luodon hallintojohtaja Carola Löf selittää Luodon hienoa tilannetta sillä, että kunnassa on aina ollut paljon sekä pieniä että suuria yrityksiä. Lisäksi työllisyyttä kohentavat Pietarsaaren ja Kokkolan tarjoamat työtilaisuudet.

Luodon yksi merkittävä työllistäjä on ollut pitkään luxusveneitä valmistava Baltic Yachts. Sillä on hallintojohtaja Kenneth Holmgårdin mukaan Luodossa noin 80 ja Pietarsaaressa noin 280 työntekijää.

– Baltic Yachts on luotolainen menestystarina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikki sai alkunsa viiden nuoren miehen ideasta perustaa veneitä rakentava yritys vuonna 1973. Kunnassa on paljon kasvavia pieniä ja vähän suurempia yrityksiä. Yrittäjyyttä ja käden taitoja on paljon. Lisäksi luotolaiset arvostavat laatua ja pyrkivät tekemään aina parhaansa, Holmgård kertoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä