Paikallisuutiset

Loppukiri ennakkouurnille

Ennakkoäänestys eduskuntavaaleissa päättyy tiistaina.

Kaupunginkirjasto toimii Pietarsaaressa perinteiseen tapaan äänestyspaikkana tänään tiistaina päättyvässä eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä. Juhlavuuden tuntua lisäävät paikalle tuodut uurnat, joihin äänestäjä saa itse tipauttaa lipun. Uurnia on näet yleensä käytetty vasta varsinaisena vaalipäivänä.

Pietarsaarelainen Pirkko Kivistö kävi uurnilla ennakkoon. Kuva: Pirkko Högkulla

Viikon hiljaisin äänestyspäivä oli sunnuntai, jolloin kirjattiin 354 äänestäjää. Vaalitoimitsija Johanna Pesola kertoo, että maanantaina ovi kävi senkin edestä ja maanantai-iltaan mennessä Pietarsaaren kaupunginkirjastossa oli äänensä ennakkoon käynyt antamassa 837 äänioikeutettua

Aino Tapanainen Pietarsaaresta kävi äänestämässä kirjastokäynnin yhteydessä. Sitä, minkä numeron hän äänestyslipukkeeseen tiistaina merkitsi, ei hänen tarvinnut erikseen pohtia. Oma ehdokas oli valmiiksi katsottuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Äänestän ehdottomasti aina naista, mutta puoluetta olen vaihtanut vuosien aikana, Aino Tapanainen kertoi.

Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 2. huhtikuuta hän aikoo seurata televisioista miten oman ehdokkaan käy ja minkälaiseksi Suomen uusi hallitus näyttää rakentuvan.

Aino Tapanainen kävi äänestämässä ennakkoon kirjastokäynnin yhteydessä. - Äänestän ehdottomasti aina naista, mutta puoluetta olen vaihtanut vuosien aikana. Kuva: Pirkko Högkulla

Ennakkoäänestyksessä jokainen äänioikeutettu saa äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Kunnittain tarkasteltuna PS:n painoon mennessä äänestysprosentti oli Pietarsaaressa 25,7 % (14 208 äänioikeutettua), Luodossa 24,5 % (3 644), Uudessakaarlepyyssä 21,6 % (5 390) ja Pedersöressä 19,4 % (7 844). Äänestysaika päättyi iltakahdeksalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ennakkoäänestysaika oli 22.-28. maaliskuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä