Paikallisuutiset

Liikuntajaosto: Puretaan vanhan sataman uimahyppytorni

Kimmo Rudnäs

Pietarsaaren sivistyslautakunnan liikuntajaosto ehdottaa tekniselle virastolle, että Vanhan sataman hyppytorni purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin puusta matalampi rakennelma. Sen maksimi hyppykorkeus olisi viisi metriä. Samalla hyppypaikan pohja ruopattaisiin.

Tekninen palvelukeskus on kuitenkin jo varannut rahaa käyttösuunnitelmassa 60 000 euroa tälle vuodelle tornin perustan vahvistamiseen ja toiset 60 000 euroa itse tornin peruskorjaamiseen ensi vuonna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suunnitelmat on jo tehty ja työt olisi tarkoitus aloittaa tuota pikaa. Tornin perustassa on puuarkku, joka on täytetty kivillä ja sen päälle on tehty betonivalu. Tarkoitus olisi vielä tämän vuoden aikana valaa arkun ympäri uutta betonia, sanoo kaupungininsinööri Harri Kotimäki.

Liikuntajaoston puheenjohtaja Kim Yli-Pelkolan mukaan jaoston kanta on, että hyppytornin peruskorjaaminen ei kannata.

– Esityksemme mukaan nykyinen betonitorni purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin puusta kevytrakenteisempi ja matalampi torni jo turvallisuussyistäkin. Viidestä metristä hypättäessä tulee veden syvyys olla vähintään viisi metriä. Kymmenestä metristä hypättäessä se ei riitä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä