Paikallisuutiset

Laulu-Jaakot virittelee kevätsäveliään: ”Iskukyky on aika hyvä”

Viihteellinen kevätkonsertti lähestyy tuoreella ohjelmistolla.

Pietarsaaren mieskuoro Laulu-Jaakot valmistelee kevätkonserttia. Pianossa Kenneth Huumarsalo, jonka intron tapailusta ilon aihetta löytävät kuoronjohtaja Johannes Ahlvik sekä laulajat Alex Pollock ja Tapio Salmi, taustalla Seppo Heino ja Pekka Kaarla. Kuva: Pentti Höri

Lauantai 13. huhtikuuta lähestyy ja samalla päivämäärällä todistetaan mieskuoro Laulu-Jaakkojen perinteistä kevätkonserttia. Totuttuun tapaan harjoitusten välit tihenevät ja viikonloppujakin otetaan käyttöön, kun tämänkertaista settiä hiotaan.

Kuoronjohtaja Johannes Ahlvikin arvion mukaan suurempaa hätää ei ole.

– Kuoron iskukyky on mielestäni aika hyvä. Pitkä talvi on treenattu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olemme hakeneet kappaleita, jotka koskettaisivat yleisöä, saisivat heidät viihtymään ja antaisivat elämyksiä.

Lisähaastetta on antanut monellakin muotoa uusittu ohjelmisto.

– Meillä on jonkin verran niin sanottuja ikivihreitä lauluja mukana, mutta nyt esitämme myös tosi paljon uutta musiikkia. Ohjelma on aika viihteellinen. Olemme hakeneet kappaleita, jotka koskettaisivat yleisöä, saisivat heidät viihtymään ja antaisivat elämyksiä, Johannes Ahlvik kertoo.

Useassa numerossa on töissä myös pianisti Kenneth Huumarsalo, joten konsertti elää ja hengittää sekä rytmittyy monipuolisesti.

Lavalla nähdään myös kahta Laulu-Jaakoista koottua pienempää lauluyhtyettä, mikä lisää tunnelmanvaihdoksia entisestään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mieskuorojen sanotaan ukkoontuvan ja asiassa voi jotain perää ollakin, mutta Jaakoille finaalia kohti taittuva laulukausi on ollut suotuisa. Ahlvikin mukaan harjoituksissa on käynyt parhaimmillaan lähes 30 miestä, ja konsertin vahvuus lienee 25 laulajan huitteilla.

– Se on ihan hyvä luku. Tottakai aina toivotaan uusia laulajia mukaan, mutta tällä hetkellä kuoro on elinvoimainen, mikä ei ole kaikkialla ihan itsestäänselvyys.

Laulu-Jaakkojen verkkosivuilta löytyy paljon aineistoa kuoron edesottamuksista ja lisätietoa, mikäli joku haluaa kokeilla matalan kynnyksen estraditaiteilua.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä