Paikallisuutiset

Lapsille oma luontopolku Fäbodaan - Reitille kuuluu luontotauluja, puuveistoksia, tasapainorata

Pietarsaari

Uusi lasten luontopolku Fäbodan Pikkuhiekalla kutsuu tutustumaan metsän pieniin ja suuriin eläimiin, meren, kallioiden, hiekan ja metsän kokemiseen. Luontopolku avattiin viime perjantaina.

Pituutta uudella luontopolulla on noin kaksisataa metriä. Reitille kuuluu luontotauluja kolmella kielellä, useita puuveistoksia ja tasapainorata. Alueella on entuudestaan grillipaikka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tulijaa tervehtivät polulla erilaiset puuveistokset. Merikotka, muurahainen, kettu ja jänis sekä metso ovat alaveteliläisen moottorisahataiteilija Ulla Haglundin taidonnäytteitä.

Rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm osallistui lastenpolun avajaisiin. Vierellä tassutteli  koiranpentu Helmi.
Rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm osallistui lastenpolun avajaisiin. Vierellä tassutteli koiranpentu Helmi. Kuva: Pirkko Högkulla

Miksi metsässä on niin hyvä olla, miksi sanonta "ahkera kuin muurahainen" pitää paikkansa tai miksi kettu on ovela ja kuinka nopea jänis on. Muun muassa näitä kysymyksiä luontotaulut availevat.

Kävijä voi niin ikään astua salaperäiseen jatulintarhaan, kivistä rakennettuun labyrinttiin, joita uskomusten mukaan on käytetty hyvän metsästys- tai kalastusonnen saamiseen.

Kävijä voi astua myös  jatulintarhaan, kivistä rakennettuun labyrinttiin.
Kävijä voi astua myös jatulintarhaan, kivistä rakennettuun labyrinttiin. Kuva: Pirkko Högkulla

Lasten luontopolun visuaalinen ilme on toteutuksessa suunnittelijana toimineen kartoittaja Ann-Christine Krooksin käsialaa. Hän on myös laatinut suuren osan teksteistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luontopolku on parisataa metriä pitkä. Reittiä elävöittävät puuveistokset ovat alaveteliläisen moottorisahataiteilija Ulla Haglundin taidonnäytteitä.
Luontopolku on parisataa metriä pitkä. Reittiä elävöittävät puuveistokset ovat alaveteliläisen moottorisahataiteilija Ulla Haglundin taidonnäytteitä. Kuva: Pirkko Högkulla

Koko Fäbodan luontopolkuprojektia käynnisteltiin vuonna 2019.

– Projekti alkaa olla valmis, mutta reitistöllä riittää jatkuvasti parannettavaa ja ylläpitämistä. Töitä on pelkästään pitkospuiden uusimisessa, kertoo rakennuttajainsinööriFrank Bäcksholm kunnallistekniseltä osastolta.

Seuraavaksi onkin tarkoitus uusia parin kolmen sadan metrin osuudelta pitkospuut Degernästräskillä.

– Äskettäin on tehty parisataa metriä kulkuyhteyttä pitkospuiden avulla Lövbackan metsäntien ja Långsjön metsätien välillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Reitistö on maastossa merkitty eri väreillä. Polun voi kiertää yksittäisinä etappeina ja siten vaiheittain tutustua koko alueen monipuoliseen luontoon ja toimintoihin, jotka alueeseen liittyvät.

Fäboda-Pörkenäsin vaellusreitit perustettiin vuonna 1981.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä