Paikallisuutiset

Kuvataideyhdistys Jakarten kesägalleria tuo kodin kaupunginkirjastoon

Jakarten kesänäyttelyssä nähdään 25:n eri taiteilijan töitä. Kuva: Viivi Helin

Kuvataideyhdistys Jakarten kesänäyttely on esillä Pietarsaaren kaupunginkirjastossa elokuun loppuun saakka. Näyttelyn teemana on koti.

– Koetamme joka vuosi löytää teeman, joka on haastava, mutta avoin ja vapaasti tulkittava, kertoo Jakarten puheenjohtaja Alexandra Sandbäck.

Jokainen Jakarten jäsen sai tuoda yhdestä kolmeen teosta näytteille asetettavaksi. Koska näyttelyä ei ole kuratoitu, eli teoksia järjestelty tai valikoitu ylhäältä käsin, korostuu siinä Jakarten taiteilijoiden, taidesuuntausten sekä -tekniikoiden moninaisuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näyttelyyn päätyi yhteensä 36 taideteosta 25:ltä eri taiteilijalta. Suurin osa teoksista on akryylimaalauksia, mutta mukaan mahtuu myös esimerkiksi kipsiveistos sekä teepusseja ja kirjontaa hyödyntävä sekatekniikkatyö.

Sandbäck kertoo, että Jakarten järjestämille kursseille on ollut poikkeuksellisen vaikeaa saada osallistujia parin viime vuoden aikana. Siksi näyttelyyn teoksensa tuoneiden suuri määrä ilahdutti. Mukaan otettiin lopulta korkeintaan kaksi teosta taiteilijaa kohti, sillä enempää ei yksinkertaisesti mahtunut.

– On mukavaa nähdä, että näyttelyt ovat yhä suosittuja.

Kirjastossa esillä olevat työt ovat pääsääntöisesti kahden viime vuoden ajalta, mutta vanhempiakin löytyy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Itse tein omani eilen, nauraa Sandbäck.

Elokuusta helmikuuhun Jakarte tulee tarjoamaan residenssi- ja työtilamahdollisuuksia sekä paikallisille että muualta tuleville taiteilijoille yhdessä kulttuuriyhdistys Juken kanssa. Haku on auki 20. heinäkuuta asti. Jakarte vastaa työtiloista, kun taas Juke tarjoaa majoituksen.

Lisäksi edessä on jokasyksyinen vuosinäyttely, joka tullaan järjestämään Pietarsaaren museon näyttelyhalli Tempuksessa.