Paikallisuutiset

Kouluväkivaltaa Pietarsaaressa: Etelänummen koulun oppilas pahoinpiteli toisen oppilaan koulupäivän jälkeen alkuviikolla – "Asia on poliisin tutkinnassa"

Pietarsaaressa sijaitsevan Etelänummen koulun oppilas pahoinpideltiin alkuviikolla.
Pietarsaaressa sijaitsevan Etelänummen koulun oppilas pahoinpideltiin alkuviikolla. Kuva: Tapio Lehtinen

Keskipohjanmaan saamien tietojen mukaan Pietarsaaressa Etelänummen koulun oppilas pahoinpideltiin alkuviikolla. Koulun rehtoriKim Pitkäkangas vahvistaa tiedon pitävän paikkansa. Kyseessä oli kahden oppilaan välinen yhteenotto.

– Yhteenotto ei ollut kouluaikana vaan koulupäivän jälkeen. Totta kai puutuimme tilanteeseen, kun huomasimme sellaista tapahtuvan läheisellä kentällä. Asia on poliisin tutkinnassa. Koululla ei ole toimivaltaa koulupäivän jälkeisiin tapahtumiin, Pitkäkangas selvittää.

Pahoinpitely tapahtui kentällä, joka ei ole koulun aluetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pitkäkangas vetoaa yksityisyydensuojaan, minkä vuoksi hän ei voi kommentoida tapahtumien kulkua, oppilaiden tarkkaa ikää tai sukupuolta.

Sen rehtori sanoo, että tapahtuman osapuolet ovat yläkouluikäisiä 14–16-vuotiaita.

Keskipohjanmaa ei ole vielä tavoittanut tutkinnanjohtajaa.

Etelänummen koulun oppilaat ovat 6.–9.-luokkalaisia. Koulussa opiskelee yli kolmesataa nuorta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kouluväkivalta ja koulukiusaaminen ovat olleet esillä puheenaiheina tänä syksynä. Syyskuussa Vantaalla tapahtuneet koulupahoinpitelyt keräsivät valtakunnallista huomiota.

//1.10. kello 12.26 Muokattu jutun alkua. Korjattu 1.10. klo 17.17 pahoinpitely ei tapahtunut koulun alueella vaan viereisellä kentällä. Lisätty tieto, että osapuolet olivat yläkoululaisia//

Lue myös:

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) Keskipohjanmaalle: "Kiusaaja voi joutua korvaamaan aiheuttamansa vahingot, vaikka olisi alle 15-vuotias"

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miten lopettaa kiusaaminen – K-P:n keskussairaalan sairaalakoulun apulaisrehtori Karita Mäkelä Kokkolasta ehdottaa velvoittavaa keskusteluapua: "Kiusaajalle tehtävä selväksi, mitä kiusaamisesta voi seurata"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä