Paikallisuutiset

Koulustartti sujui leppoisissa merkeissä

– Väsyttää, jännittää, kuului kuutosten fiiliksiä uuden edessä.

Pietarsaari

Uusi lukuvuosi on pyörähtänyt Etelänummella käyntiin suurella sydämellä. Tervetulleiksi yläkouluun toivotettiin ensimmäistä kertaa koko suomenkielisen koulutoimen historiassa kuutosluokkalaiset, jotka tästä lähtien alkavat Etiksellä vuotta normaalia aikaisemmin. Yhteensä 63 kuutosluokkalaista jatkaa opintietään Ruusulehdon, Itälän, Länsinummen ja Kielikylpykoulun sijaan kaupungin keskustassa, Etelänummella.

Koulun sali täyttyi viimeistä tuolia myöten lyhyessä avaustilaisuudessa, joka kokosi yhteen kaikki 320 oppilasta kuutosista yseihin ja nelisenkymmentä henkilökuntaan kuuluvaa työntekijää, opettajista kuraattoriin ja terveydenhoitajaan. Rehtori Kim Pitkäkangas kertoili koulun käytännöistä, rajoista ja mm. siitä, että välituntitoimintaan on luvassa uutta tekemistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusien tulokkaiden aamupäivä vierähti leppoisissa merkeissä, enimmäkseen taloon tutustuen ja pihalla pelaten toisten kuutosten kanssa. Koulu päättyi ruokailun jälkeen kahdeltatoista.

OpettajaAnne Forsbacka, käynnisteli uutta lukuvuotta Etelänummella luottavaisin ja iloisin mielin. Hän toimii luokanvalvojana 6B:lle eli 22:lle länkkäriläisille, joiden luokka löytyy ensimmäiseltä tasanteelta. Tosin eroa ei enää koulun perusteella tehdä kun kaikki Etelänummea käyvät ovat etisläisiä.

– Valmistautuminen muutokseen alkoi jo aikaisin, alkuvuodesta. Etelänummi on kiva koulu täynnä fiksuja yläluokkalaisia, jotka huolehtivat nuoremmistaan. Aika monellahan täällä on ennestään myös isosisko tai -veli.

Väsyttää, jännittää, kuului oppilaiden fiiliksiä uuden edessä. Myös leirikouluun pääsemistä Ylläkselle odotetaan jo kovasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pirkko Högkulla

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä