Paikallisuutiset

Kotihoidon etähoivapalvelu Pietarsaareen: asiakkaalle helppokäyttöinen tabletti

Kotihoivaa ryhdytään tarjoamaan myös etänä Pietarsaaressa. Asiakas saa käyttöönsä tabletin, jolla hän on yhteydessä kotipalveluun. Kuva: Jarno Hiltunen

Kotihoidon asiakkaille ryhdytään tarjoamaan etähoivapalvelua myös Pietarsaaressa. Pohjanmaan hyvinvointialueella Alvar-etähoiva on ollut käytössä Vaasassa, Mustasaaressa, Kruunupyyssä ja Laihialla jo jonkin aikaa. Myös Kristiinankaupungissa palvelu otetaan käyttöön syyskuun aikana.

Etähoiva tarkoittaa kotiin sijoitettavaa tablettitietokonetta, jonka kautta hoitohenkilökunta on yhteydessä asiakkaaseen. Asiakkaalle soitetaan videopuhelu hoito- ja palvelusuunnitelman sekä tarpeen mukaan, aina ennalta sovittuun aikaan.

Asiakkaan on helppo käyttää tablettitietokonetta, koska puhelu käynnistyy automaattisesti, kun hoitaja soittaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme kouluttaneet henkilökuntaa ja voimme tarjota etähoivapalvelua myös Pietarsaaressa. Kartoitamme tällä hetkellä, ketkä kotihoidon asiakkaista voisivat ottaa Alvar-palvelun käyttöön, ja heihin otetaan yhteys lähiaikoina, kertovat palveluesimiehet Susanna Dahlman, Anu Kujamäki sekä Yvonne Hummel hyvinvointialueen tiedotteessa.

Voimme esimerkiksi varmistaa, että asiakas on ottanut lääkkeet, ruokaillut sekä tarvittaessa neuvoa terveyteen liittyvissä asioissa.

Projektin parissa työskentelevät teknologialähettiläät Mikaela Bärs-Sunabacka ja Felicia Nisula pitävät etähoivan laajenemista hyvänä asiana, sillä se vahvistaa asiakkaan mahdollisuuksia jatkaa kotona asumista ja lisätä asumisen turvallisuutta.

Tarjottavat teknologiset ratkaisut ovat yhteydessä asiakkaan toimintakykyyn, jonka palveluohjaus aina arvioi.

– Puheluilla voidaan tukea asiakkaan itsenäistä selviytymistä ohjaamalla arjen toimintoja. Voimme esimerkiksi varmistaa, että asiakas on ottanut lääkkeet, ruokaillut sekä tarvittaessa neuvoa terveyteen liittyvissä asioissa. Omaislinkin kautta omainen voi olla yhteydessä läheiseensä, teknologialähettiläät kertovat tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Etähoivaa tarjotaan perinteisten palveluiden rinnalle.

– Kotikäynnit jatkuvat kyllä, tämä on vain yksi kotihoidon muodoista. Asiakkaalla voi olla sekä etähoiva- että kotikäyntejä. Hoidontarpeet vaihtelevat ja siksi palvelua tarjotaan yksilöllisen tarpeen mukaan, kertoo koordinoiva palveluesimies Charlotta Walberg.

Seuraavana etähoivan laajenemista valmistellaan Pedersöreen, Luotoon, Närpiöön ja Kaskisiin. Kruunupyyssä nykyinen palvelu yhdenmukaistetaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä