Paikallisuutiset

Kotihälytykset, pahoinpitelyt ja liikenne työllisti Pohjanmaan poliisia pääsiäisenä – Pietarsaaressa nainen yritti ajaa autolla poliisin päälle, Kokkolassa nuori mies narahti rajusta ylinopeudesta

Poliisia työllisti pääasiassa pahoinpitelyt sekä rattijuopumukset.
Poliisia työllisti pääasiassa pahoinpitelyt sekä rattijuopumukset. Kuva: Clas-Olav Slotte

Pohjanmaan poliisissa pääsiäisen aika sujui tavanomaisissa merkeissä ja pääasiassa poliisia työllisti pahoinpitelyt ja rattijuopot.

Vilkkainta aikaa ovat olleet illat ja yöt, kun taas pääsiäisen päivät sujuivat jopa yllättävän rauhallisesti, vaikka tehtävämäärällisesti vilkkain päivä olikin sunnuntai, eli pääsiäispäivä. Vakavilta henkilö- ja omaisuusvahingoilta säästyttiin Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella.

Kokkolan keskustassa nuori mies ajoi reilua ylinopeutta perjantai-iltana. Alueella, jossa on 40 km/h rajoitus, poliisi mittasi miehen ajonopeudeksi 90 km/h. Mies määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neljää naista epäillään varkaudesta ruokakaupassa Pietarsaaren keskustassa sunnuntai iltana. Poistuessaan paikalta henkilöautolla oli paikalla ollut poliisi yrittänyt pysäyttää nelikon, mutta autoa kuljettanut nainen oli yrittänyt ajaa poliisin päälle. Poliisi oli joutunut hyppäämään sivulle, jolloin auto hipaisi häntä. Hetken päästä poliisipartio tapasi saman nelikon Vaasantieltä ja otti heidät kiinni. Auton kuljettajaa epäillä varkauden lisäksi myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kokonaisuudessaan viikonlopulta on kirjattiin 37 kappaletta pahoinpitelyilmoituksia, joista noin puolet on tapahtunut yksityisasunnoissa ja loput ravintoloissa tai yleisillä paikoilla. Kolmea tapausta, Lapualla, Vaasassa ja Seinäjoella, tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Kotihälytyksiä on ollut kaikkiaan 86 kappaletta. Kotihälytystehtävät ovat luonteeltaan koskeneet metelin ja häiriön aiheuttamista, ristiriitatilanteita ja lähisuhdeväkivaltaa.

Liikenteessä työllistivät pääosin rattijuopot, joita on tavattu kaikkiaan 25 kappaletta. Näistä huumerattien osuus on seitsemän kappaletta ja törkeiden rattijuoppojen osuus 12 kappaletta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä