Paikallisuutiset

Koronavirustilanne pysyy vaikeana Pohjanmaalla – Suositukset kasvomaskeista, etätyöstä ja kokoontumisrajoituksista jatkuvat, vanhojen tanssit tulisi siirtää myöhemmäksi

Maskisuositus pysyy voimassa Pohjanmaalla.
Maskisuositus pysyy voimassa Pohjanmaalla. Kuva: Markku Jokela

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella suositukset kasvomaskin käytöstä, etätyöstä ja kokoontumisrajoituksista jatkuvat. Viruksen leviäminen on ottanut vauhtia alueella hieman rauhallisemman loppuvuoden jälkeen.

Alueella suositellaan, ettei yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia järjestettäisi. Tätä suositusta jatketaan 14. helmikuuta saakka. Kokoontumisia tulee muutenkin välttää, turvavälejä noudattaa ja maskia käyttää. Etätyö- ja maskisuositus ovat voimassa 31. maaliskuuta asti.

Suuressa osassa Pohjanmaan uusista koronatapauksista tartunta on peräisin ulkomailta. Tartunnan lähteeksi on osoittautunut useita eri maita. Pohjanmaalla on todettu myös muuntunutta virustyyppiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjanmaalla muistutetaan, että tehokkain tapa ehkäistä viruksen leviämistä on rajoittaa matkustusta riskimaista. Matkustuksen rajoittaminen edellyttää valtakunnallisia päätöksiä.

– Alueelliset rajoitukset ja suositukset ehkäisevät viruksen leviämistä paikallisesti, mutta epidemiaa ei voida pysäyttää, jos uusia virusta kantavia henkilöitä saapuu muista maista, sanoo Vaasan sairaanhoitopiirin johtajaMarina Kinnunen.

Pohjanmaalla suositellaan, että lukiolaisten vanhojen tanssit siirrettään tanssittavaksi myöhemmin keväällä tai alkusyksynä. Lukiolaisten penkinpainajaiset voidaan järjestää helmikuussa, jos niissä noudatetaan voimassa olevia koronasuosituksia muun muassa turvaväleistä ja kasvomaskeista. Kunnat päättävät itse sekä vanhojen tanssien että penkinpainajaisten ajankohdan.

– Vanhojen tansseja suositellaan siirrettävän, että myös yleisöllä olisi mahdollisuus osallistua lukiolaisten tärkeään päivään. Penkinpainajaisia voi seurata laajalla alueella ulkona, jolloin voimassa olevien rajoitusten ja suositusten noudattaminen onnistuu, sanoo Vaasan kaupungin johtava ylilääkäriHeikki Kaukoranta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjanmaan kunnista kiihtymisvaiheessa ovat Kaskinen, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Närpiö, Pedersöre, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri. Leviämisvaiheessa ovat Korsnäs, Maalahti, Mustasaari ja Pietarsaari.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä