Urheilu

Koronakaranteenista karsintaan – Pietarsaarelainen FC United pääsee viimeinkin valmistautumaan naisten Ykkösen nousukarsintaan

Andrea Ström (ed.vas.) ja Sanna Ög edustavat FC Unitedin kokenutta pelaajakaartia. B-junioreista ponnistavat Tiia Itälehto ja Heidi Granlund. Valmentajarinkiin kuuluvat Toni Mensakov (tak.vas.), Keijo Paananen ja Turo Isomaa (oik.), välissään puheenjohtaja Markus Gädda.
Andrea Ström (ed.vas.) ja Sanna Ög edustavat FC Unitedin kokenutta pelaajakaartia. B-junioreista ponnistavat Tiia Itälehto ja Heidi Granlund. Valmentajarinkiin kuuluvat Toni Mensakov (tak.vas.), Keijo Paananen ja Turo Isomaa (oik.), välissään puheenjohtaja Markus Gädda. Kuva: Pentti Höri

Vaiherikas on ollut päätöstään lähestyvä FC Unitedin naisten edustusjoukkueen kausi. Alun perin naisten Kolmoseen talvella valmistautunut joukkue sai takaportin kautta paikan Kakkoseen. Pietarsaarelaiset voittivat vakuuttavaan tyyliin lohkonsa. Edessä on siis nousukarsinta Ykköseen, jossa vastaan tulee Vantaan Jalkapalloseura.

Lisämutka matkaan tuli vielä lokakuun alussa pelatun viimeisen runkosarjapelin jälkeen, kun yksi joukkueen pelaajista sairastui koronaan.

– Tässä ollaan vietetty koronakaranteenia, joka päättyy lauantaina. Nyt ehdimme vielä joukkueena treenata viikon ennen ensimmäistä karsintapeliä, kertoo joukkueen valmentaja Keijo Paananen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

14 päivän karanteeni laskettiin alkaneeksi 3. lokakuuta, jolloin joukkue oli edellisen kerran yhdessä viimeisessä runkosarjapelissä.

– Pelaaja kävi varmuuden vuoksi testeissä seuraavan viikon alussa, koska hänen yhdellä kaverillaan oli todettu tartunta. Tartunnan saanut pelaaja on toipunut, eikä hänellä ollut kuin lieviä oireita, Paananen kertoo.

Harjoittelulupa joukkueelle siis palautuu lauantaina. Ensimmäinen karsintapeli on Vantaalla 24.10. ja ratkaiseva toinen osa pelataan 1. marraskuuta Pietarsaaren Tellus-hallissa.

– Pitkäksi kausi väkisinkin venyy, mutta valittamalla ei voita mitään. Saimme siirrettyä kotipelin marraskuun puolelle, jolloin toivottavasti koronarajoituksetkin Vaasan sairaanhoitopiirissä lievenevät ja pääsemme pelaamaan ratkaisupelin yleisön edessä, Paananen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilman koronakerrointakin FC Unitedin kausi on ollut poikkeuksellinen.

– Lähtökohtiin nähden kausi on ollut urheilullisesti jopa käsittämättömän hyvä. Talvella lähdin valmentamaan joukkuetta Kolmoseen, mutta helmikuussa tuli liitolta tarjous paikasta Kakkoseen. Kun GBK:n naisjoukkueen toiminta jäi tauolle, saimme lisää pelaajia ja varsinainen pelikausi sujui voitokkaasti. Ensimmäinen tappio tuli vasta viimeisen kierroksen merkityksettömässä pelissä, Paananen kertoo.

FC United sai lopulta Kakkoseen hyvätasoisen yli 20 pelaajan ryhmän, josta löytyy kokemusta aina liigatasolta saakka.

– Runko tulee täysin oman kylän pelaajista. Kokemusta tuovat mm. Sanna Ög, Rebecca Rasmus ja Alexandra Olusanya, joita nuoret B-junnut ovat täydentäneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paananen sanoo, että nousukarsintaan FC United lähtee ilman paineita.

– Eihän kukaan lähde näitä pelejä häviämään, mutta nousupakkoa meillä ei ole. Seurajohto on ilmoittanut, että pelataan pelit täysillä ja katsotaan sitten, mikä on tilanne.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä