Paikallisuutiset

Kolpintien sillan uusiminen käyntiin alkuvuodesta Pietarsaaren pääsisääntulon varrella - "Fiskarsin" sillan purku- ja rakennusurakka lähti tarjouskierrokselle

Kolpintien uudesta sillasta tulee nykyistä leveämpi. Kevyen liikenteen väylä tulee vain toiselle, käytännössä Luodon puoleiselle, sivulle.
Kolpintien uudesta sillasta tulee nykyistä leveämpi. Kevyen liikenteen väylä tulee vain toiselle, käytännössä Luodon puoleiselle, sivulle. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Ensi vuonna on Kolpintien eritasoristeyssillan uusimisen vuoro. Pietarsaaren tärkeimmällä sisääntuloväylällä kantatie 68:lla sijaitseva, Pietarsaaren Ohikulkutien tai maantie 749:n ylittävä, silta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi.

SiltainsinööriJukka Ylimäki ELY-keskuksesta kertoo, että purkutöihin toivotaan päästävän helmi-maaliskuussa ja valmista on tarkoitus saada jo loppuvuodesta, marraskuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Käynnissä on parhaillaan tarjouskierros urakasta.

Mittava siltaurakka merkitsee rajoituksia ja muutoksia liikenteen kulkuun alueella.

– Jonkinlaisia katkoja liikenteeseen tulee kun siltaa puretaan. Toiveena onkin, että paikalliset käyttäisivät sitten muita osoitettuja reittejä ja että väylä rauhoitettaisiin mahdollisuuksien mukaan myös tehtaille menevältä ja tehtailta tulevalta raskaalta liikenteeltä, Ylimäki kertoo.

– Aikataulun osalta ajatuksena on kuitenkin ollut, että näin päästäisiin vajaan vuoden "kivulla".

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työmaa-aikaisen liikenteen sujuvoittamiseksi on mm. luvassa kiertoliittymä Kolpintien ja Ohikulkutien välille.

Kyse on vilkkaasti liikennöidystä väylästä, jolla kulkee arviolta yli 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Sillan alta kulkevalla Pietarsaaren Ohikulkutiellä riittää silläkin liikennettä.

Kokonaan uuden sillan rakentamiseen samalle paikalle vanhan kunnostamisen sijaan päädyttiin kun nykyisen sillan peruskorjaus vahvistamisineen olisi tullut kalliimmaksi. Kovassa käytössä oleva vanha silta on päässyt huonoon kuntoon vuosien saatossa.

– Kustannusarvio liikkuu 2 miljoonassa eurossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusi silta on nykyistä leveämpi, mutta mm. kevyen liikenteen väylä tulee vain toiselle, käytännössä Luodon puoleiselle, sivulle.

Kyse on ELY-hankkeesta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä