Kokkola-lehti

Kokkolassa uimahalli sulkeutuu uimareilta, Opiston opetus siirtyy etäopetukseen – Toisen asteen opiskelijoilla jatkuu lähiopetus

Soiten koronanyrkin ohjeistuksesta tehdään lisärajoituksia, ylilyöntejä kuitenkin halutaan välttää, toteaa kaupunginjohtaja.

Kokkolan kaupungin laajennettu johtoryhmä kokoontui torstaina ja päätti kiristyneistä linjauksista Soiten asettamien uusien koronalinjausten johdosta.

Kaupungin johtoryhmä keskusteli ja linjasi koronarajoituksista kaupungin osalta pitkään.

– En voi kiistää, pitkään keskustelimme toisen asteen opetuksen järjestämisestä. Päädyimme kuitenkin siihen, että meillä Kokkolassa on niin vastuullisesti käyttäytyviä ja maskisuositukset huomioonottavia nuoria, että lähiopetus pystytään edelleen järjestämään kouluissa, kertoo kaupunginjohtaja Stina Mattila.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisen asteen oppilaitoksissa ja lukioissa on voimassa vahva maskisuositus sekä opiskelijoilla että henkilökunnalla. Perusopetuksen henkilökunta käyttää Soiten infektioyksikön suositusten mukaisesti visiiriä tai kasvomaskia.

Perjantaillesuunniteltu syksyn ylioppilaiden lakitus järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaikki hygieniasäännökset ja turvavälit huomioiden.

Kokkolassa laitetaan VesiVeijari kiinni uimareilta ja Opiston opetus etäopetukseen, kirjastoissa säilyy lainauspalvelut.
Kokkolassa laitetaan VesiVeijari kiinni uimareilta ja Opiston opetus etäopetukseen, kirjastoissa säilyy lainauspalvelut. Kuva: Jukka Lehojärvi

Lähiopetus lakkaa Kokkolan seudun opistolla. Opiston opettajat kertovat oppilailleen, joko aloitetaan ennen aikainen joululoma, vai pystytäänkö opetus järjestämään etäopetuksena.

Uintikeskus VesiVeijari suljetaan uimareilta 6.12 alkaen, se pysyy kiinni 21.12 saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin aikuisten ohjattujen liikuntaryhmien toiminta keskeytetään 7.12. alkaen.

–  Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että keskeytetään kaikenlainen sisätiloissa järjestettävä, ryhmämuotoinen harrastustoiminta. Miten kukin järjestö ja yhdistys omat harrastuksensa järjestää, on kunkin järjestävän seuran oma asia. Toivon vastuunkantoa ja vastuullisuutta kaikilta. Soitelta saa tietoa, mikäli seurat kaipaavat ohjeita, summaa Mattila.

Kaupungin liikunta- ja harrastustiloissa noudatetaan tilakohtaisia ohjeita hygieniasta.

Nuorisotilat ovat auki normaalisti huomioiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset. Käyttöön otetaan tilakohtaiset henkilömäärärajoitukset. Henkilömäärärajoitukset koskevat myös tilojen ulkopuolista käyttöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokkikoulun toiminta siirtyy joulutauolle ensi maanantaista alkaen. Yksityisopetusta pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan erityisjärjestelyin tai etäopetuksena. Taiteen perusopetuksessa opetus järjestetään erityisjärjestelyin tai etänä.

Kirjastot ja museot jatkavat osin toimintaansa, osin toiminta rajoitetaan. Kokkolan museot ovat avoinna normaalisti, mutta niissä ei järjestetä yleisötilaisuuksia. Asiakasmäärää rajoitetaan tilakohtaisesti.

Kirjastoissa järjestetään vain lainaustoimintaa. Kirjastoissa on käytössä yleisöpäätteitä nopeaa asiointia varten. Kirjastosta suositetaan itsepalvelua, ja tarpeetonta oleskelua tiloissa pyydetään välttämään .Kirjastojen kokoelma-, lehtilukusalit ja yleisötilat ovat suljettuna. Kirjastoauton sekä omatoimikirjastojen toiminta keskeytetään. Kirjastoissa ei järjestetä yleisötilaisuuksia.

Perjantaille suunniteltu syksyn ylioppilaiden lakitus järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaikki hygieniasäännökset ja turvavälit huomioiden.
Perjantaille suunniteltu syksyn ylioppilaiden lakitus järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaikki hygieniasäännökset ja turvavälit huomioiden. Kuva: Jukka Lehojärvi

Kaupungintalo ja asiakaspalvelupisteet ovat avoinna normaalisti 23.12. saakka. Joulutauon ajan 24.12. – 6.1. kaupungintalo ja asiakaspalvelupisteet ovat suljettuna.

Julkisissa tiloissa on voimassa maskisuositus.

Ensisijaisesti suositellaan sähköisiä palveluja tai yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostitse.

Kokkolan kaupungin henkilöstölle linjataan perjantaina Soiten koronanyrkin ohjeistuksen mukaisia linjauksia kokouskäytäntöihin.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 141 koronavirustartuntaa.

Sosiaali- ja terveysministeriöltä 2.12.2020 saadun ohjauksen mukaisesti Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19 viranomaisryhmä eli koronanyrkki on tarkentanut Soiten alueen suosituksia ylimääräisessä kokouksessa torstaina 3.12.2020. Keskeisiä tarkennuksia ohjeisiin tuli muun muassa kokoontumisrajoituksiin.

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi, kaikki harrastustoiminta tulisi siirtää ulkotiloihin tai järjestää etätoimintana.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta, jossa ryhmäkoko on alle 20, voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut, turnaustoiminta ja esitykset suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä esimerkiksi striimaten.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan siirrettäväksi ulkotiloihin.

Koronavirustilanne aiheuttaa toimintamuutoksia Soitessa ajalla 3.12.–23.12.2020:

Kaikissa ryhmätoiminnoissa rajataan ryhmäkoko maksimissaan kymmeneen henkilöä samassa tilassa. Ryhmäkoko pienempi, mikäli tilat rajaavat toimintaa.

Psykiatrian sekä ikäihmisten päivätoiminta järjestetään rajatusti vain niille asiakkaille, joiden arvioidaan tarvitsevan kaikista eniten tukea.

Koivutupa, avotoiminta, jossa ei ilmoittautumisia jää tauolle ja lisäksi joulusulku 21.-27.12.2020.

Vammaispalveluiden toimintakeskuksissa eriytetään kotona asuvat asiakkaat ja asumispalveluissa asuvat asiakkaat.

Asumispalveluissa asuville asukkaille järjestetään työ- ja päivätoiminta asumispalveluyksikössä. Voimassa joulusulkuun saakka, mikä alkaa 23.12.2020.

Green care palvelut pysyvät ennallaan, mutta huolehditaan ruokailut ja muu eriytetysti.

Asumispalveluiden vierailurajoitukset 3.12.-21.12.2020, omaisten ja läheisten vierailut varotoimin yksikön ohjeistuksen mukaisesti, kaikki muut vieraillut kielletty.

//Korjaus, VesiVeijari sulkeutuu uimareilta jo 6.12.2020.

//4.12. kello 14.33 Täydennetty juttua johtoryhmän tekemien täsmennyksien pohjalta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä