Paikallisuutiset

Kokkola-Pietarsaaren lentokentän Tukholman lennot jäävät tammikuussa tauolle  – "Harmi, mutta toivottavasti jälleen keväällä lennetään", sanoo lentoaseman toimitusjohtaja

Kruunupyyn lentoasemayhtiön toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman uskoo, että jo kevään korvalla Tukholman lennot taasen käynnistyvät.
Kruunupyyn lentoasemayhtiön toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman uskoo, että jo kevään korvalla Tukholman lennot taasen käynnistyvät. Kuva: Sami Nurmi

Amapola asettaa Kokkola-Pietarsaaren lentokentän liikenteen tauolle, viimeinen lento lähtee 9. tammikuuta 2023.

– Kokkola-Pietarsaaren matkustajat ovat osoittaneet kiinnostusta matkustamiseen kesän ja alkusyksyn aikana. Asetamme nyt lennot toistaiseksi tauolle, koska talvella matkustaminen on vähäisempää. Lisäksi Finnair liikennöi tuetulla Helsingin reitillä ja täyttää suurimman osan matkustamistarpeesta. Käymme hyviä keskusteluja alueen ja lentokentän kanssa siitä, kuinka liikenne tulisi muotoilla Tukholman ja Ruotsin matkustamistarpeen täyttämiseksi, etenkin kesäaikaan, sanoo Amapola Flygin toimitusjohtaja Erik Salén tiedotteessa.

Kiinteistö Oy Kruunupyyn Lentohalli Oy:n toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman kehuu hyvää sujunutta yhteistyötä Amapolan kanssa. Hänen mukaansa yhtiön palvelu on osoittanut luotettavuutensa, minkä lisäksi Amapolan tarjoama lentoyhteys Kokkola-Pietarsaaren ja Tukholman välillä on ollut tärkeä sekä liikematkustajille että vapaa-ajanmatkustajille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä vain ei matkustajamäärät riitä, huolimatta siitä, että vielä syksy näytti hyvältä.

– Loka-marraskuun vaihteeseen saakka Amapolan lennoilla oli runsaasti liikematkustajia, he ovat nyt siirtyneet Finnairin vuoroille. Nyt varmasti nykyisessä taloustilanteessa lentämiseen vaikuttaa yleisesti sekin, että monet lentomatkustajat katsovat rahankäyttöään aikaisempaa tarkemmin. Meillä on kuitenkin hyvät keskusteluyhteydet Amapolaan ja eletään toivossa, että kevätpuolella Tukholman lentoja jatketaan, sanoo Forsman.

Kuinka kauan Tukholman lennot ovat katkolla, sitä ei Forsman lähde aprikoimaan.

– Maalis- huhtikuun taitteessa alkavat kesähinnat ja kesäkausi, olisikohan jo silloin lennot Tukholmaan käynnissä? Saa nähdä, toivotaan näin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg harmittelee Amapolan päätöstä laittaa Tukholman-lennot hetkeksi tauolle, mutta ymmärtää päätöksen perustelut.

Amapola Flyg on ruotsalainen rahtilentoyhtiö, jonka kotipaikka on Malmö ja solmukohta Tukholman Arlandan lentoasema. Se on vuodesta 2018 lähtien liikennöinyt myös joitakin Ruotsin sisäisiä matkustajalentoja. Yhtiön omistaa sijoitusyhtiö Salénia AB, ja sen toimitusjohtaja on Erik Salén.

Ruotsalainen lentoyhtiö Amapola alkoi toukokuussa liikennöidä Kokkola-Pietarsaaren ja Tukholman Arlandan välillä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä