Paikallisuutiset

Kirkkokuoro juhlii 70 vuottaan ilolla ja hyvässä hengessä – kauneimmat kevätlaulut kajahtavat keskiviikkona

Kirkkokuoron harjoituksissa kuvaushetkellä olivat (tak. vas.) Satu Kokkonen, Margaretha Forslund, Tia Hautala, Kaisa Koski ja Elli Olli, ed. vas. Meeri Mäki, Irma Talvitie, Raija Koskela, Jorma Kultalahti ja Kimmo Höykinpuro. Kuoronjohtaja, kanttori Mirkkalea Konttila takana oikealla.
Kirkkokuoron harjoituksissa kuvaushetkellä olivat (tak. vas.) Satu Kokkonen, Margaretha Forslund, Tia Hautala, Kaisa Koski ja Elli Olli, ed. vas. Meeri Mäki, Irma Talvitie, Raija Koskela, Jorma Kultalahti ja Kimmo Höykinpuro. Kuoronjohtaja, kanttori Mirkkalea Konttila takana oikealla. Kuva: Pentti Höri

Keskiviikkona 11. toukokuuta kajahtaa Pietarsaaren seurakuntakeskuksessa. Suomalaisen seurakunnan kirkkokuoro viettää 70-vuotisjuhliaan ja pitää samalla konsertin kauneimmista keväisistä lauluista.

– Kirkkokuoro on itse asiassa muutaman vuoden vanhempi kuin Pietarsaaren suomalainen seurakunta, kanttori ja kuoronjohtajaMirkkalea Konttila kertoo.

Alkuperäisjäseniä kuorossa ei tokikaan enää ole.Jorma Kultalahti on "virkaiältään" vanhin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Liityin joskus vuonna 1970 tai -71. Kanttorina oli silloin Taranto. Yhden vuoden olen ollut poissa, kun rakensin taloa 1980-luvulla, Kultalahti kertoo.

"Meillä ei ole kynnystä eikä sisäänpääsyvaatimuksia ollenkaan. Kaikki otetaan ilolla vastaan." Mirkkalea Konttila Kanttori, kuoronjohtaja

Hän laulaa laulun ilosta. Vuosikymmeniin on mahtunut parhaimmillaan yhtäaikaa useita eri seka- ja mieskuoroja Pietarsaaressa ja Kokkolasssa.

– Harjoituksia on ollut neljänä–viitenä iltana viikossa.

Nuorimmasta päästä myös kuoroiältään ovatTia Hautala sekä aviopariSatu Kokkonen jaKimmo Höykinpuro. Viimemainittu lievittää osaltaan kuoron kroonista miesäänipulaa – miehiä on 14-jäsenisessä kirkkokuorossa tällä erää kolme.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minä aloitin laulamisen oikeastaan 45 vuoden tauon jälkeen viime syksynä. Seurakunnan tilaisuudessa Merilässä tapasimme kanttorin ja hän pyysi Satua kirkkokuoroon. Sitten hän vilkaisi minua ja sanoi, että saa sinne Kimmokin tulla. Ajattelin, että käydään katsomassa, onhan siellä ovi jos ei suju. Täällä minä nyt olen, Höykinpuro naurahtaa.

– Aiemmin lauloin kuusi vuotta Vaasan ortodoksiseurakunnassa. Nyt olen laulanut täällä vuoden ja kokemukset ovat hyvät, Kokkonen sanoo.

– Aloitin kirkkokuorossa vuonna 2016. Halusin tänne hyvin nuoresta, mutta luulin, että kirkkokuoroon päästäkseen pitää olla vanhempi. Kysyin kerran Mirkkalealta, että pääseekö sinne vähän nuorempikin. Hän antoi päivän, kellonajan ja paikan. Tulin ja tänne jäin. Olen kyllä viihtynyt, Hautala kertoo.

Kirkkokuoroa on jo kahdeksan vuoden ajan johtanut kanttori Mirkkalea Konttila. Kuoro on ollut tähän talveen saakka parin vuoden tauolla koronan takia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siihen nähden olemme oikein hyvässä iskussa. Kuoro on yleensäkin kehittynyt huikeasti näinä kahdeksana vuotena ja myös uudistunut. Jäljellä on enää neljä silloisista laulajista.

Lisää laulajia toivotaan mukaan. Pääsyvaatimuksena on halu laulaa sekä hyvä ja positiivinen mieli.

– Olemme pyrkineet luomaan hyvän ilmapiirin ja hengen. Meillä ei ole kynnystä eikä sisäänpääsyvaatimuksia ollenkaan. Kaikki otetaan ilolla vastaan. Meillä on aina hyvin hauskaa täällä, Mirkkalea Konttila sanoo.

Kirkkokuoron pääasiallinen tehtävä on tukea jumalanpalveluselämää. Muuten se esiintyy perinteisessä kevätlaulukonsertissa, juhlapyhien tilaisuuksissa ja käy esimerkiksi palvelutaloissa.

– Missä tarvitaan tilaisuuksiin lisäohjelmaa, tulemme juhlistamaan niitä.

70-vuotisjuhlakonsertti ja juhla alkavat keskiviikkona klo 18.