Paikallisuutiset

Keski-Pohjanmaalla ilmeni torstaina kolme uutta koronavirustartuntaa – Pohjois-Pohjanmaalla tartuntaluku on 95

Soiten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 15 koronavirustartuntaa, määrä kasvoi pääsiäisen aikana kolmella.
Soiten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 15 koronavirustartuntaa, määrä kasvoi pääsiäisen aikana kolmella. Kuva: Jukka Lehojärvi

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite kertoo, että Keski-Pohjanmaan alueella on ilmennyt torstaina kolme uutta koronavirustartuntaa, mutta tartuntaketjut on pystytty jäljittämään kaikissa tapauksissa.

Soiten alueella yksi koronapotilas on osastohoidossa. Yhteensä alueella on nyt todettu 12 koronavirustartuntaa.

Aikaisemmin torstaina THL:n tietojen mukaan Soiten alueella ei olisi todettu uusia tartuntoja, mutta Soite julkaisi oman tiedotteensa pian THL:n tietojen jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Pohjanmaalla tartuntamäärä on noussut 95:een.

Suomessa on varmistettuja koronavirustartuntoja torstain tietojen mukaan yhteensä 2 605. Tartuntamäärät sairaanhoitopiireittäin näettäältä.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu kahdesta neljään päivää, ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt THL:n tartuntatautirekisteriin.

Karttasovelluksen tiedot saattavat poiketa sairaanhoitopiirien itse ilmoittamista tiedoista siksi, että sairaanhoitopiirit ilmoittavat kaikki alueellaan todetut tautitapaukset henkilön kotipaikasta riippumatta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tartuntatautirekisteriin tapaukset taas kirjataan henkilön asuinkunnan mukaan ja henkilön asuinkunnan mukaan ne myös näytetään koronakartalla.

Toistaiseksi yksikään Keski-Pohjanmaan tai Oulun eteläisen kunnista ei ole päätynyt listoille, sillä yksittäisten kuntien tietoja ei kerrota, jos koronatapausten määrä jää alle viiden.

Vuokatissa asuva reisjärvinen hiihtäjä Anni Alakoski voittamassa koronaviruksen aiheuttamaa tautia – "Kyllä huomasi, että nyt on erilainen tauti iskenyt"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä