Paikallisuutiset

Kesällä viime hetkellä perutun Pietarsaari Open Airin järjestäjä hakeutuu konkurssiin – Syynä muun muassa kesän festivaalien alhainen kannattavuus

Juhlakansa jonotti heinäkuussa tuntikausia megafestareille Pietarsaaressa. Portit eivät ikinä auenneet.
Juhlakansa jonotti heinäkuussa tuntikausia megafestareille Pietarsaaressa. Portit eivät ikinä auenneet. Kuva: Sami Nurmi

Pietarsaari Open Air -megafestivaalien peruminen heinäkuussa oli tuhansille klassikkobändien faneille jättimäinen isku. Sitä se oli myös tapahtuman järjestelyistä vastanneelle tamperelaiselle RH Entertainment Oy:lle.

Pietarsaaren tapahtumien osuutta kokonaisuuteen voi toki vain arvailla, mutta joka tapauksessa kesän festivaalien alhainen kannattavuus ja sen vuoksi laskenut liikevaihto olivat yritykselle liikaa. RH Entertaiment tiedotti torstaina hakeutuneensa konkurssiin.

Yhtiö yritti jatkaa toimintaansa yrityssaneerauksen kautta, mutta se ei tilannetta pelastanut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jouduimme maksamaan niin hakemusvaiheessa kuin yrityssaneerausmenettelyn alettua kaikki laskumme käytännössä ennakkomaksuina. Samanaikaisesti tuleviin kassaeriin kohdistui huomattavia kuittauksia, jotka tyrehdyttivät kassavirran nopeasti ja kokonaan.

– Vaikka syksyn tapahtumamyynti on onnistunut hyvin ja pääosin kannattavasti, niin tällä rahoitusmallilla on mahdotonta toimia ja jouduimme toteamaan, ettei toiminnan jatkolle ole mahdollisuuksia, toimitusjohtajaRiki Huhtala kertoo tiedotteessa.

Pietarsaaren tapahtuma peruttiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna usean tunnin viivästysten jälkeen. Syyksi kerrottiin, ettei esiintymislava täyttänyt turvallisuusvaatimuksia.

Open Airissa olisivat esiintyneet Deep Purple, Accept, Uriah Heep, Cyan Kicks ja Uniklubi. Tapahtumaan oli myyty noin 4 000 lippua ennakkoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen Kuvalehti julkaisi syyskuussa laajan artikkelin, jossa se kertoi RH Entertaimentin ongelmista konserttijärjestelyissä niin Pietarsaaressa kuin muuallakin.

SK:n haastatteleman keikkamyyjän mukaan Pietarsaari Open Air-konsertin lavassa itsessään ei ollut vikaa, se oli väärin rakennettu, minkä artistit huomasivat. Keikkalavalta puuttui sivuttaissuuntaisia tukia.

Jutussa kerrottiin, että Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit -etujärjestön tilastoimista festivaaliperuutuksista kaksi kolmasosaa on ollut RH-Entertainmentin tapahtumia.

Lue myös:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaari Open Airiin jonottaneet harmittelivat festareiden perumista viime hetkellä, katso video paikan päältä – "Olisi se Deep Purple ollut näin hevi- ja rock -miehenä kova nähdä"

SK: Pietarsaaressa kesällä peruuntuneen megakonsertin ongelmista lisätietoa, lavassa ei vikaa vaan väärin rakennettu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä