Paikallisuutiset

Kansanedustaja Anna-Maja Henriksson huolestui poliisien määrästä: "Meillä on perustavanlaatuinen ongelma"

–Selvityksessä on puutteita. Siinä on keskitytty mantereella tapahtuvaan pelastustoimintaan, eikä otettu huomioon sitä tosiasiaa, että meren läheisyys vaikuttaa onnettomuusriskiin Pohjanmaalla, toteaa Anna-Maja Henriksson.
–Selvityksessä on puutteita. Siinä on keskitytty mantereella tapahtuvaan pelastustoimintaan, eikä otettu huomioon sitä tosiasiaa, että meren läheisyys vaikuttaa onnettomuusriskiin Pohjanmaalla, toteaa Anna-Maja Henriksson. Kuva: Markku Jokela

Katariina Poranen

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson nostaa esille huolen poliisien resursseista. Henriksson on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, mihin toimenpiteisiin aiotaan ryhtyä poliisin resurssien turvaamiseksi.

Henrikssonin mukaan tilanne on kestämätön ja jatkunut liian pitkään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Esimerkiksi Pohjanmaalla tiedotetaan lisääntyneestä väkivaltarikoksien määrästä, joka entisestään pahentaa tilannetta. Pohjanmaalla on myös ollut vaikeaa löytää rikostutkijoita matalasta palkkatasosta ja suuresta työtaakasta johtuen. Ne harvat, jotka hakeutuvat poliisityöhön kokevat kenttätyön houkuttelevammaksi kuin rikostutkijan työn. Tämä osoittaa, että meillä on perustavanlaatuinen ongelma, jolle emme voi sulkea silmiämme, Henriksson sanoo.

– Niukat resurssit johtavat muun muassa pitkiin käsittelyaikoihin ja uhkaavat kansalaisten oikeusturvaa ja turvallisuudentunnetta. Hallituksen on otettava tämä vakavasti, Henriksson jatkaa.

Hänen mukaansa poliisin resurssipula vaikeuttaa kansalaisten yhdenvertaista kohtelua: tapauksia on jouduttu priorisoimaan, koska poliisi ei ehdi tehdä kaikkea.

– Myös pienempiä rikoksia pitää selvittää, ja poliisin läsnäolo yhteiskunnassa on tärkeää ehkäisevässä mielessä, Henriksson sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esimerkiksi Pohjanmaan poliisi kaipaisi kipeästi lisää rikostutkijoita. Keskipohjanmaa uutisoiheinäkuussa, että avoinna oli ollut kolme rikostutkijan vakipaikkaa, mutta niihin ei saatu yhtään vaatimukset täyttävää hakijaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä