Paikallisuutiset

Kalatie halutaan Ähtävänjokeen

Jokeen on noussut vielä 1900-luvun alussa vaelluslohta, -siikaa, -harjusta ja taimenta.

Yli 20 Ähtävänjoen luonnonmukaisen kalatien toteuttamista edistävän toimijan kokouksessa Pietarsaaressa hahmoteltiin tulevaa viime maanantaina.

Etelä-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen ely-keskus olivat vastanneet lausunnollaan osakas- ja kalastuskuntien, Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n, SLL Pohjanmaan piirin ja muiden toimijoiden tekemään kalatiealoitteeseen saada luonnonmukainen kalatie Ähtävänjoelle.

Eri toimijat ilmaisevat yhteisen tahtonsa saada kalatie Ähtävänjokeen. Kuva: Pirkko Högkulla

Kansanedustaja Peter Östman puhui Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n järjestämässä Ähtävänjoen kalatiekokouksessa. Hän totesi, että hanke on koko seudun intressissä. Hän nosti esiin, että kotimaisista ruokakalasta on pulaa. Hallitusohjelmassa kalatalouden rahat pidetään entisellään. Hän totesi myös, että vanhojen nk. nollalaitosten lupiin liittyen vesilakia uudistetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokouksessa olivat edustettuina myös Etelä-Pohjanmaan ely-keskus, Oy Herrfors Ab, Pedersören ja Evijärven kunta ja Pietarsaaren kaupunki. Tahtotila kalatien saamiseksi Ähtävänjoelle on suuri, Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry. kertoo tiedotteessaan.

Monissa puheenvuoroissa painotettiin erittäin uhanalaisen raakun merkitystä. Ähtävänjokeen on noussut vielä 1900-luvun alussa vaelluslohta, -siikaa, -harjusta ja taimenta.

Ähtävänjoen yhdeksästä voimalasta yhdelläkään ei ole kalatietä. Kolmesta säännöstelypadosta yhdellä ei ole kalatietä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä